Peste 56.000 de nemțeni sunt vaccinați. În ultima săptămână s-au imunizat 17 copii și 20 de adolescenți

La această dată, potrivit DSP Neamț, 56.712 persoane au schema de vaccinare completă.

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 118.887 doze de vaccin, din care  52.818 cu doza a 2-a. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost raportate 51 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente. 

În perioada 28 mai – 4 iunie au fost administrate 8.288 de doze de vaccin. 3.585 persoane au fost vaccinate cu doza  1 și 4.703 cu doza de rapel. A fost raportată o reacție adversă. 

În județul Neamț au fost primite 134.135 de doze de vaccin împotriva covid-19: 99.895 doze Pfizer BioNTech,  12.520 doze Moderna, 11.305 doze AstraZeneca și 10.415 doze Johnson&Johnson, în 45 tranșe. 

A demarat Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

În județul Neamț au fost vaccinate cu Pfizer 17 copii cu vârste între 12 și 15 ani! 

Începând din 2 iunie 2021, in toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer pot fi vaccinați copii cu vârste între 12  și 15 ani. 

Platforma de programare a fost optimizată, și permite programarea acestora prin contul părinților. Copii se pot  prezenta la centre și fără programare, însoțiți de unul dintre părinți sau tutore. 

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația peste 16 ani. Este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

În județul Neamț sunt operaționale 15 centre de vaccinare cu Pfizer: 

  • Piatra Neamt – „Piata Centrala Sf. Gheorghe”, „Grădiniţa cu program normal Ocol”, „Drive-thru Shopping  City”, „CMJ NT”,
  • Roman – „Colegiul Tehnic Miron Costin”, „Drive-thru Roman Value Centre”, 
  • Târgu Neamț – „Sală sport – Club Sportiv”, 
  • Horia – „Casa fotbalistului Stadion comunal”, 
  • Săvinești – „Cămin Cultural”, 
  • Zanesti – „Fost dispensar Uman”,  
  • Simioneşti – Cordun, „Căminul Cultural”, 
  • Cracaoani – „Centru de zi pentru copii”, 
  • Pipirig – „Baza sportivă multifuncţională”, 
  • Poiana Teiului – „After school”, 
  • Vinatori-Neamt – „Centru social”. 

În perioada 29 mai – 4 iunie au fost vaccinate 37 de persoane cu vârsta sub 18 ani, din care 17 cu vârste cuprinse  între 12 și 15 ani. 

Astăzi 4 iunie se desfășoară activități de vaccinare cu echipele mobile în unitățile de învățământ din județul  Neamț. Urmează să fie vaccinați 275 de elevi din anii terminali. 

Au fost deschise 2 fluxuri de vaccinare cu Johnson&Johnson! 

În Piatra Neamț la „Piata Centrala Sf. Gheorghe” și la Roman la „Colegiul Tehnic Miron Costin” au fost deschise două fluxuri de vaccinare cu Johnson&Johnson. 

Reamintim faptul că vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen (Johnson & Johnson) este un vaccin cu vector viral  nereplicativ care se administrează într-o singură doză. 

Centrele de vaccinare drive-thru 

Centrele de vaccinare drive-thru vor fi deschise în această sâmbătă și duminică, în intervalul 9-21.  Vă puteți vaccina cu Pfizer și Johnson& Johnson. Vaccinarea este fără programare! 

Puteți veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul, cu mijloace de transport în comun cu capacitate  maximă de patru persoane. 

În centrul de vaccinare drive-thru, veți prezinta actul de identitate. Puteți veni la vaccinare cu chestionarul de triaj  completat. Documentul poate fi accesat de pe platforma ROVACCINARE la adresa  https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. 

Rapelul îl veți putea face tot la centrul de vaccinare drive-thru sau la orice alt centru de vaccinare. 

În centrele de vaccinare drive-thru au fost vaccinate până în prezent 2.180 persoane, din care 1.016 de persoane,  în intervalul 29 mai – 1 iunie. 

Caravanele de vaccinare cu echipele mobile 

Și în această săptămână au fost organizate Caravane de vaccinare cu echipele mobile ale Centrelor de vaccinare  din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț adresate tuturor celor care doresc să se imunizeze. 

Direcția de Sănătate Publică Neamț a inițiat acest proiect pentru a asigura accesul la vaccinarea împotriva Covid 19, aproape de casă, în comunitățile în care nu sunt înființate centre fixe de vaccinare. 

Echipele de vaccinare au fost în această săptămână în comunele Sabaoani, Botesti, Barticești, Gheraiesti, Borca,  Pâncești, Bodesti. Au fost vaccinate 852 persoane. 

Următoarele destinații ale Caravanelor sunt: Timisesti, Pastraveni, Grumazesti, Icusesti, Trifesti, Romani, Bahna,  Moldoveni, Secuieni, Valea Ursului, Bozieni, Pancesti, Gadinti, Boghicea, Ghigoiesti, Stefan Cel Mare, Tupilati

Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson& Johnson.

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari și  asistenții sociali vă vor informa privind beneficiile vaccinării și despre felul în care se va desfășura activitatea de  vaccinare.  

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie 

Din 4 mai, a demarat Campania de vaccinare împotriva covid-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie.  Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Janssen.  

Au fost vaccinate până în acest moment 3.246 de persoane, în 67 de cabinete medicale de medicină de familie. În  ultima săptămână au fost vaccinate în cabinetele medicale de medicină de familie 1.086 persoane, din care 700  din mediul rural. 

106 de medici au încheiat contracte cu CAS Neamț. 

Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet!

PUBLICITATE