Peste 5000 de euro furați dintr-o mașină în Neamț. Hoțul a folosit echipament de bruiaj

Bani, articole de îmbrăcăminte și un echipament de bruiere semnal au fost ridicate de polițiștii de investigații criminale din Târgu-Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, în urma unei percheziții domiciliare, în județul Mureș. O persoană a fost reținută, pentru 24 de ore.

La data de 16 martie, polițiștii de investigații criminale, din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au pus în executare, în județul Mureș, un mandat de percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cercetări a reieșit că, la data de 14 martie, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din județul Mureș, ar fi sustras dintr-un autoturism aflat în parcarea unui complex comercial, din Târgu-Neamț, suma de 12.000 de lei și 3.000 de euro.

În acest sens, bărbatul ar fi folosind un dispozitiv pentru bruierea semnalului telecomenzii și un echipament special adaptat pentru deschiderea autoturismului.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă, articole de îmbrăcăminte, un dispozitiv pentru bruierea semnalului și suma de 3.000 de lei.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, față de persoana  în cauză procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În activități, au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

PUBLICITATE