Peste 300 elevi de clasa I din Piatra Neamț informați de polițiști privind pericolele specifice vârstei


Scoala Nr. 1
Scoala Nr. 1

De la începutul acestui an, Inspectoratul Județean Neamț, prin Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității implementează proiectul național ”Școala Siguranței Tedi”, în cadrul căruia Poliția Română și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice sunt parteneri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
Scoala Nr. 2
Scoala Nr. 2

Proiectul se va derula pe parcursul anului școlar 2015-2016 și are ca scop informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiarii sunt elevi din clasa I, ce se află la începutul unei etape a vieții, confruntându-se cu noi provocări și fiind în situația de a lua primele decizii fără părinți.
Dezvoltarea acestei inițiative a constat în realizarea unor materiale de suport (broșuri pentru învățători, cărți de colorat pentru copii și pliante informative pentru părinți) care vor sta la baza desfășurării activităților de informare și prevenire cu beneficiarii.

La nivelul județului Neamț s-au înscris 40 de unități de învățământ, care au primit materialele educaționale și scenarii de activități în format electronic, precum și un certificat care atestă implicarea școlilor.
În lunile ianuarie și februarie polițiștii de prevenire au derulat 8 activități de informare în rândul unui număr de 308 elevi și 14 învățători din cadrul Școlilor Gimnaziale, nr.1,2,8 și Nicu Albu din municipiul Piatra Neamț.

Scoala Nr. 8
Scoala Nr. 8

Temele abordate au fost prevenirea victimizării minorilor în cazul: infracțiunilor de furt, tâlhărie, violență, sau în situațiile când sunt lăsați singuri la domiciliu, la joacă, când sunt abordați de persoane necunoscute, când se pierd/rătăcesc de părinți/rude, prevenirea victimizării minorilor în drumul spre școală, la școală și în vacanță.

Activităţile s-au desfăşurat pe baza materialelor educaţionale şi a scenariilor didactice din cadrul programului Școala Siguranței Tedi. Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

Activitățile specifice vor continua după vacanța intersemestrială a elevilor.

PUBLICITATE