Peste 30 de fotografi din țară și străinătate au participat la a II-a ediție a evenimentului Neamțul FOTOgenic

Întregul ținut al Neamțului este un tărâm binecuvântat cu multe locuri de văzut, de povestit și mai ales de fotografiat zilele acestea, când peste 30 de fotografi din țară și străinătate au răspuns prezent invitației lansate de Asociația FOTO CLUB NEAMȚ, la cea de a doua ediție a evenimentului Neamțul FOTOgenic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel între 10 și 13 mai prin ochii si obiectivele acestora am descoperit cum renaște natura și ce spectacol de culoare este Lacul Cuejdel, am căutat și găsit legendarul zimbru, aflat în libertate și am recreat atmosfera din vremurile trecute în falnica Cetate a Neamțului.

Am încheiat un sfârșit de săptămână extins alături de oamenii minunați de la Foto Club Neamț și de toate persoanele faine care au participat la Neamțul Fotogenic (ed.2). Vă mulțumesc încă o dată pentru toata ospitalitatea și pentru efortul vostru organizatoric și abia aștept să ne putem întâlni din nou cu toții în cadre naturale cel puțin la fel de frumoase. Realmente pentru mine au fost momente de deschis ochii, fiind extrem de surprins de ce pot face o mână de oameni pasionați și cât de generoasă este aici natura. Bravo vouă pentru ceea ce aveți și ceea ce faceți pe acolo!”  declara Horia Bogdan, invitatul special al evenimentului.

Întâlnirea cu zimbrii în libertate provoacă emoții greu de redat în cuvinte. Îmi doresc ca eforturile facute de cei de parcul Vânători să fie răsplatite, astfel încat generațiile următoare să fie încantate de prezența acestor animale în sălbaticie în munții României.” declara Ciprian Babor unul din organizatori.

Evenimentul s-a bucurat de susținerea NIKON România care a pus la dispoziția participanților cele mai noi și mai performanete echipamente. Partenerii și sponsorii care au susținut demersul nostru au fost: Heidelbergcement România, Primăria Târgu Neamț, Izotec Group, TCE 3 Brazi, Asociația Ținutul Zimbrului, Parcul Național Vânători Neamț, Direcția Silvică Neamț, cluburile Offroad Piatra Neamț și Târgu Neamț, pensiunea Braniște, Avascut.ro, HubPhoto și Maiaoutdoor.ro.

Au fost 4 zile provocatoare, intense și pline de satisfacții la o întâlnire a unor fotografi remarcabili care au găsit in fotografie combinația perfecta între știință, artă și pasiune. Vă așteptăm în Neamț unde veți trăi locuri și experiențe de neuitat, așa cum sunt toate cele pe care vă invit să le descoperiți în imaginile de mai jos.

PUBLICITATE