Peste 30.000 de vizitatori la „Noaptea Muzeelor” în județul Neamț (FOTO)

Peste 30.000 de vizitatori au trecut pragul muzeelor administrate de Complexul Muzeal Național Neamț, în seara zilei de 14 mai 2022, între orele 18-24, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”, ceea ce reprezintă un record. 

Unitățile administrate de Complexul Muzeal Național Neamț au fost deschise, la fel ca majoritatea muzeelor din întreaga țară, în afara programului obișnuit de vizitare (10 – 18), între orele 18.00 și 24.00, în acest interval orar accesul publicului fiind gratuit. Primele 10.000 de bilete gratuite s-au epuizat la Curtea Domnească în primele două ore ale activităților organizate în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În Piatra Neamț platoul Curții Domnești s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei care au ales să admire Coroana Reginei Maria și expoziția dedicată artistei Corina Chiriac, la Muzeul de Artă, expoziția permanentă dedicată celui care a locuit vreme de 26 de ani aici, Sfântul Gheorghe Pelerinul, la Turnul lui Ștefan cel Mare, expozițiile permanente ale Muzeului de Artă eneolitică Cucuteni, sau cele două pivnițe ale ansamblului arhitectural.

Un alt punct de atracție din Piatra Neamț a fost Casa Memorială ”Calistrat Hogaș”, care a găzduit, pe lângă expoziția permanentă, o prezentare de arme și armuri, tir cu arcul și mai multe ateliere de lucru în curtea interioară.

Conducerea Complexului Muzeal Neamț mulțumește vizitatorilor pentru răbdare și pentru faptul că au ales să se bucure de atracțiile pregătite cu ocazia acestui eveniment.

PUBLICITATE