Peste 20 de hectare de vegetație uscată au ars în acest weekend în județul Neamț

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au ars în acest weekend în județul Neamț.

În data de 25.03.2023 forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț împreună cu membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată astfel:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– în localitatea Pildești din comuna Cordun unde au ars 500 mp de vegetație uscată și 5 tone de gunoi și resturi vegetale,
– în comuna Săbăoani unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 5 ha,
– în localitatea Vlădiceni din comuna Bârgăuani unde au ars aproximativ 500 kg de deșeuri lemnoase,
– în localitatea Corni din comuna Bodești unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de 5 ha,
– în localitatea Bălănești din comuna Bârgăuani unde a srs vegetație uscată pe marginea DN 15 D pe o suprafață de 30 mp.
Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a acestor incendii.

Duminică, 26 martie, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 17:10, forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului au intervenit în locaitatea Pârâul Cârjei pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha.

Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Intervenția a durat aproximativ 5, 30 ore. Accesul până la locul unde se manifesta incendiul a fost de 2 km față de drum.

Tot duminică, în jurul orei 17:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Bâra.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Bâra.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 10 mp din acoperișul locuinței.
Proprietara locuinței, în vârstă de 82 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentul de la membrii echipajului SMURD dar a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

PUBLICITATE