Peste 150 de amenzi și 39 de permise reținute, ieri, în Neamț

În cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea vitezei neregulamentare, polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale.

La data de 31 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat în vederea prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020.

Peste 20 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate.

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 156 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 108.000 de lei.

Din totalul acestora, 114 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare, unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, iar 30 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, 9 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020.

Polițiștii rutieri au reținut 39 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h,  2 pentru depășiri neregulamentare, 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor