Peste 150.000 de nemțeni s-au vaccinat. Vezi locațiile și programul centrelor de vaccinare

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 150.518 de persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 70.095 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară.

Echipele mobile de vaccinare au vaccinat săptămâna aceasta 133 de persoane în Alexandru cel Bun, Botesti, Garcina, Bodesti și in 3 centre rezidențiale și 4 persoane nedeplasabile din Piatra Neamț și Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Săptămâna viitoare sunt programate acțiuni de vaccinare în localități din mediul rural – Valeni, Candesti, Podoleni, Tazlau. Vă reamintim că pentru a fi imunizați prin intermediul echipelor mobile, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare.

Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson& Johnson. În perioada 8 – 14 ianuarie 2022 au fost administrate 2.634 de doze de vaccin. 1.172 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 478 de persoane au fost vaccinate în 42 de cabinete medicale de familie.

Locațiile de vaccinare din județul Neamț

1. Piatra Neamţ:
• „Piata Centrala Sf. Gheorghe”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson,
• „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”, vaccinare cu Pfizer, Moderna,
AstraZeneca și Johnson&Johnson

2. Roman: „Colegiul Tehnic Miron Costin”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson,

3. Tirgu Neamt: „Sală sport – Club Sportiv”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson,

4. Roznov: „Scoala de arta si meserii”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson,

5. Bicaz: „Bloc ANL”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson

6. Cracaoani: „Centru de zi pentru copii”, vaccinare cu Pfizer, Johnson&Johnson,

7. Poiana Teiului: „After school”, vaccinare cu Pfizer, Johnson&Johnson,

8. Savinesti: „Cămin Cultural”, vaccinare cu Pfizer, Johnson&Johnson,

9. Lunca, Vinatori-Neamt: „Centru social”, vaccinare cu Pfizer, Johnson&Johnson,

10. Zanesti: „Fost dispensar Uman”, vaccinare cu Pfizer, Johnson&Johnson, Moderna,

11. Centrul de vaccinare Simioneşti, Cordun își va înceta activitatea începând cu data de 15 ianuarie 2022

106 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-covid. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina cu vaccinul Pfizerși Johnson& Johnson. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet!

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Începând cu data de 26 ianuarie 2022, începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Din data de 13 ianuarie, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în județul Neamț, în platforma de programare sunt configurate 3 cabinete de vaccinare pediatrice:

• „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”, Piatra Neamţ,
• „Colegiul Tehnic Miron Costin”, Roman,
• „After school”, Poiana Teiului.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) a fost optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare. Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinarecovid.gov.ro/formulare-si-chestionare/

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Precizăm că vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populația de peste 12 ani.

Copiii cu comorbidități prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă mai gravă de COVID-19.

O complicație potențial periculoasă, sindromul inflamator multisistemic, poate apărea la copiii infectați cu virusul COVID-19, ducând la probleme care pun viața în pericol.

Dacă un copil are o comorbiditate, este vital să primească unul dintre vaccinurile aprobate împotriva COVID-19 pentru copii.

Administrarea dozei suplimentare şi a dozei de rapel a vaccinului COVID-19

Începând cu data de 17.01.2022, doza de rapel a vaccinului COVID-19 are recomandare fermă de a se efectua doar cu produse pe bază de ARNm (Comirnaty/Pfizer BioNTech, Spikevax/Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puţin 4 luni.

Administrarea dozei de rapel a vaccinului COVID-19 se recomandă mai ales următoarelor grupe populaţionale:

• persoane cu risc mare de expunere (personal medico-sanitar şi social, personal din educaţie)
• persoanele considerate vulnerabile (persoane cu vârsta peste 65 de ani şi peisoane cu boli cronice indiferent de vârstă)

Doza de rapel se va efectua la cerere pentru restul persoanelor cu vârsta peste 12 ani pentru care au trecut mai mult de 4 luni de la schema completă.

Administrarea dozei de rapel se va face prin programare in Platforma RoVaccinare sau prin prezentare direct în Centrele de vaccinare sau la medicul de familie.

Pentru persoanele care au primit ca prima schemă vaccinurile Comirnaty/Pfizer BioNTech şi Spikevax/Moderna se recomandă efectuarea dozei de rapel cu acelaşi tip de produs; opţional se permite, la cerere, schimbarea celor două tipuri de vaccin pentru rapel.

Pentru persoanele care au primit la prima schemă vaccinul AstraZeneca/Vaxevria, se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARNm, Pfizer sau Moderna.

Pentru persoanele care au primit la prima schemă vaccinul Johnson&Johnson, se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARNm, Pfizer sau Moderna; opţional se permite, la cerere, efectuarea rapelului cu vaccinul Johnson& Johnson.

În cazul în care schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 s-a realizat cu produsul Spikevax/Moderna, persoanele care vor opta Ia rapel pentru acelaşi tip de vaccin vor primi o doză înjumătăţită de vaccin Spikevax/Moderna.

În cazul în care schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 este reprezentată de o schema heterologă, realizată cu produsul VaxZevria/Astra-Zeneca, doza 1, iar doza 2 cu un produs pe bază de ARN mesager, doza de rapel se va administra cu un vaccin pe bază de ARN mesager, preferabil acelaşi produs folosit la doza 2.

În cazul în care schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 s-a realizat cu produsele Pfizer, Vaxevria sau Johnson&Johnson, iar la efectuarea rapelului se optează pentru produsul Spikevax/Moderna, se va administra o doză întreagă de vaccin Moderna

PUBLICITATE