Peste 1300 de locuințe din Piatra-Neamț și Gârcina selectate pentru recensământul de probă

În perioada 10 – 31 martie se efectuează recensământul de probă, în perspectiva Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor.

În decursul anului 2022, va avea loc Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor cu an de referinţă 2021.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea numărului şi distribuţiei teritoriale a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele.

În etapa de pregătire a RPL2021, conform art. 10 și art. 29 lit. f) din OUG 19/2020, pentru verificarea practică a conținutului formularelor, a instrucțiunilor, a programului de recenzare și de prelucrare, precum și a măsurilor organizatorice, în luna martie 2021 se va desfășura recensământul de probă, după cum urmează:

  • 10 – 16 martie 2021: Autorecenzare (metoda CAWI)
  • 17 – 21 martie 2021: Identificare adrese nerecenzate sau recenzate parţial şi întocmire liste adrese pentru fiecare recenzor
  • 22 – 31 martie 2021: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor, metoda CAPI).

Pentru acest recensământ, pe baza unor criterii atent stabilite, au fost selectate sectoare din toate județele țării, situate în diferite zone geografice, astfel încât să permită o primă verificare cât mai complexă a modului de organizare și a instrumentarului statistic.

În județul Neamț, pentru recensământul de probă, au fost selectate 26 de sectoare, însumând 1363 locuinţe din localitățile Piatra-Neamţ și Gârcina.

Ca măsură de protecție împotriva SARS-Cov 2, este important ca cetățenii cuprinși în eșantion să știe că au posibilitatea de a se autorecenza, completând un formular de preînregistrare disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ .

Ulterior, persoanele care se vor autorecenza la recensământul de probă vor primi, la adresele de e-mail indicate (în formularul de preînregistrare) un link care îi va dirija spre chestionarul individual. Această etapă de autorecenzare se va desfăşura timp de șapte zile, între 10 şi 16 martie 2021.

Locuințele cuprinse în eșantionul recensământului de probă vor primi un pliant informativ (anexăm model mai jos) cu detalii privind autorecenzarea.

Totodată, informații privind eșantionul selectat vor fi disponibile pe website-ul Direcției Regionale de Statistică Neamț și pe website-ul http://www.recensamantromania.ro. 

Cetățenii care, din motive obiective, nu se pot autorecenza, în perioada 22-31 martie 2021, vor fi vizitați de către un recenzor pentru realizarea interviului față în față.

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE 679/2016) și cu asigurarea confidențialității statistice.

RPL_proba
PUBLICITATE