Peste 130 de turişti, blocaţi pe platoul Bucegi. Printre ei sunt și tineri din județul Neamț

Peste 130 de turiști au rămas blocați, duminică (31 decembrie), în zona Babele, la peste 2200 de metri altitudine. Asta după ce, din cauza vântului puternic, autoritățile locale au decis oprirea telecabinei. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia au urcat la cabana Babele cu telecabina, însă din cauza vântului puternic aceasta nu mai poate circula, persoanele respective nemaiputându-se întoarce la Buşteni. Aproximativ 18 de copii se află printre turiştii rămaşi blocaţi.

Toţi turiştii vor fi coborâţi pe jos până la Postul Jandarmeriei Montane Peştera cu ajutorul jandarmilor şi salvamontiştilor, după care vor fi preluaţi cu mai multe microbuze şi autovehicule de la inspectoratele de jandarmi Dâmboviţa, Argeş şi Prahova şi transportaţi la Buşteni”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa.

Printre turiști se află și un tânăr din Piatra-Neamț. Conform unor informații trimise de acesta, turiștii au rămas blocați la orele amiezii și a durat mai bine de patru-cinci ore până la sosirea echipajelor de intervenție. În jurul orei 19:00 abia au fost evacuate 30% din persoane.

PUBLICITATE