Peste 120 de jandarmi vor asigura ordinea la 16 evenimente în acest weekend

Peste 120 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la nu mai puțin de 16 evenimente cultural artistice, religioase și sportive care vor avea loc în perioada 19 – 21 august. Jandarmii vor acționa independent și în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială.

În perioada 19 – 21 august, jandarmii nemțeni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural artistice, religioase și sportive care vor avea loc în județul Neamț: Festivalul Urbea Food Fest, Festivalul Haiducilor, Festivalul Alege Moto Rock, Maratonul Bate Toaca, Zilele Comunelor Horia, Cordun, Tămășeni, Piatra Șoimului, Tașca, EUROVolei feminin  Romania-Israel, resfințirea Bisericii cu hramul Sfinții Voievozi din Bălțătești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a preveni eventualele incidente care pot duce la tulburarea ordinii și siguranței publice, jandarmii nemțeni recomandă cetățenilor participanți la aceste evenimente să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile stabilite de către organizatori, să evite conflictele de orice natură, să acorde o atenție sporită copiilor, dacă sunt însoțiți de aceștia și să aibă grijă de bunurile personale, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia sau sprijinul forțelor de ordine.

Având în vedere prognoza meteo care anunță vreme bună în acest weekend precum și evenimentul „Maratonul Bate Toaca” care va avea loc în data de 20 august în Masivul Ceahlău, jandarmii montani din Bicaz și Durău vor fi alături de concurenți, atât la start cât și la sosire, dar și pe traseele turistice pentru menținerea ordinii publice, siguranța și îndrumarea turiștilor care vor urca pe munte, având în atenție și respectarea normelor legale referitoare la activităţile de picnic. Reamintim cetățenilor obligația de a face picnic doar în zonele special amenajate pentru astfel de activități, de a supraveghea focul în permanență și depozitarea deșeurilor doar în locurile special destinate. 

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, solicitați sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

PUBLICITATE