Peste 100.000 doze de vaccin administrate în Neamț. În acest weekend continuă vaccinarea din mașină

În județul Neamț au fost primite 115.186 de doze de vaccin împotriva covid-19: 88.171 doze Pfizer BioNTech, 11.920 doze Moderna, 10.595 doze AstraZeneca și 4.500 doze Johnson&Johnson, în 42 tranșe.

Potrivit DSP Neamț, s-a depășit pragul de 100.000 de doze de vaccin administrate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 105.475 doze de vaccin, din care 45.500 cu doza a 2-a.

Au fost raportate 50 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În perioada 14-21 mai au fost administrate 9.294 de doze de vaccin.

4.491 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 4.803 cu doza de rapel. A fost raportată o reacție adversă.

Reamintim faptul că vaccinurile utilizate în campanie sunt:

  • Pfizer BioNTech – tehnologia ARN mesager, administrare 2 doze la interval de 21 zile la persoane cu vârsta de 16 ani și peste,
  • Moderna – tehnologia ARN mesager, administrare 2 doze la interval de 28 de zile la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste,
  • Vaxzevria (denumire anterioară AstraZeneca) – vector viral, administrare 2 doze la interval de 8 saptamani la persoane cu vârsta de 18 ani și peste,
  • Johnson&Johnson – vector viral, doză unică la persoane cu vârsta de 18 ani şi peste.

Nici unul dintre vaccinuri nu poate produce boala, mai precizează DSP Neamț.

Intervalul maxim între doza 1 si doza a-2-a este:

– până la 35 de zile pentru vaccinul Moderna,
– până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech,
– până la 12 săptămâni pentru COVID-19 Vaccine AstraZeneca.

Este permisă devansarea dozei a 2-a doar pentru următoarele vaccinuri:

– vaccinul Pfizer – administrarea dozei a-2-a la minim 19 zile după administrarea dozei 1,
– vaccinul AstraZeneca: administrarea dozei a-2-a la minim 28 de zile după administrarea dozei 1.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor care au antecedente de infecţie cu SARS CoV-2 nu este contraindicată; în aceste situaţii vaccinarea poate fi iniţiată după vindecare.

În cazul in care vă infectați cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID-19 vă puteți vaccina după vindecare, prin continuarea schemei iniţiale de vaccinare cu acelaşi produs.

u este permisă combinarea diferitelor tipuri de vaccin cu excepţia situaţiei în care prezentați o reacţie alergică de tip șoc anafilactic după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19.

În aceste situaţii se recomandă efectuarea dozei a-2-a utilizând un alt vaccin împotriva COVID-19 fabricat după o tehnologie diferită, la cel puţin 4-8 săptămâni.

Centre de vaccinare drive-through

Primele centre de vaccinare de tip drive-through din județul Neamț au fost deschise sâmbătă, 15 mai 2021 în Piatra Neamț – parcarea Shopping City Piatra Neamț din Bd-ul Decebal, Nr. 79 și Roman – parcarea Roman Value Centre din str. Mihai Viteazul, nr. 3 la inițiativa Direcției de Sănătate Publică Neamț și a partenerilor județeni și cu sprijinul CNCAV și INSP.

Au fost vaccinate 726 de persoane. Centrele funcţionează în fiecare week-end, între orele 09.00-21.00, iar pentru vaccinare va fi folosit produsul Pfizer.

Puteți veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul sau cu mijloace de transport în comun cu capacitate maximă de patru persoane, fără programare.

În centrul de vaccinare drive-through, veți prezinta actul de identitate. Puteți veni la vaccinare cu chestionarul de triaj completat.

Documentul poate fi accesat de pe platforma ROVACCINARE la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/.

Rapelul îl veți putea face tot la centrul de vaccinare drive-through sau la orice alt centru de vaccinare.

Caravana de vaccinare cu echipele mobile

Și în această săptămână Direcția de Sănătate Publică Neamț a organizat Caravane de vaccinare cu echipele mobile ale Centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț adresate tuturor celor care doresc să se imunizeze, scopul fiind acela de a veni în sprijinul populației pentru a asigura accesul la vaccinarea împotriva Covid-19, aproape de casă, în comunitățile în care nu sunt înființate centre fixe de vaccinare.

Echipele de vaccinare au fost în comunele Stefan cel Mare, Tupilați, Pâncești, Gâdinți, Boghicea, Trifești, Români, Bahna, Moldoveni și Secuieni, Păstrăveni, Grumăzești, Timișești și au fost vaccinare 535 de persoane.

Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile au fost asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.

Săptămâna viitoare Caravana va veni în: Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Văleni. Podoleni și Borlești.

Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari și asistenții sociali vă vor informa privind beneficiile vaccinării și despre felul în care se va desfășura activitatea de vaccinare.

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie

Din 4 mai, a demarat Campania de vaccinare împotriva covid-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Janssen.

Au fost vaccinate până în acest moment 1.387 de persoane, în 38 de cabinete medicale de medicină de familie.

Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet!

PUBLICITATE