Peste 100.000 de nemțeni s-au vaccinat până astăzi. Vezi raportul DSP (9 octombrie)

Conform Registrului Electonic de Vaccinări, 100.604 persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 43.651 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară.

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 174.499 doze de vaccin, din care 67.946 doza a 2-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din data de 28 septembrie 4448 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a.

Au fost raportate 54 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente. Nu au fost raportate reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin.

În 106 cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 12.611 persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 32 de persoane cu vaccinul Pfizer.

7.453 persoane au fost vaccinate in mediul rural, în 52 de cabinete de medicina de familie. În perioada 2– 9 octombrie au fost administrate 6.444 de doze de vaccin.

3.335 de persoane au fost vaccinate cu doza 1, 411 cu doza a doua și 2.698 cu doza a 3-a. 2.256 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 494 dintre acestea au fost vaccinate în 27 de cabinete medicale de familie.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 192.493 de doze de vaccin împotriva covid-19, în 65 tranșe.

Activitățile de vaccinare cu echipele mobile au continuat și săptămâna aceasta:

  • în mediul rural au fost vaccinate 38 de persoane în 3 localități: Mărgineni, Gherăiești și Săbăoani,
  • au fost vaccinați 7 beneficiari și salariați ai unui centru rezidențial,
  • au fost vaccinate la domiciliu 52 persoane nedeplasabile și aparținători ai acestora,
  • în 5 licee din Piatra Neamț și Roman au fost vaccinate 29 de persoane – elevi și cadre didactice.

Săptămâna viitoare sunt programate acțiuni de vaccinare în 4 localități din mediul rural – Gâdinți, Doljești, Pângărați și Boghicea, în 3 centre rezidențiale, un centru de dializă și o unitate de producție

Tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid 19

Începând de luni, 4 octombrie Direcția de Sănătate Publică Neamț a început distribuția tichetelor de masă pentru persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Au fost distribuite către unitățile vaccinatoare 4.819 tichete de masă

Reamintim următoarele:

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Persoanele vaccinate cu schema completă pot intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat.

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat, cu schema completă (doză unică de vaccin Johnson&Johnson sau a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și Astrazeneca), după data de 3 septembrie 2021

PUBLICITATE