În perioada 2 – 6 octombrie 2017 se va derula cea de-a II-a ediţie a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Astăzi (2 octombrie), la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a avut loc lansarea evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în prezența presei locale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel în perioada 02 – 06 octombrie 2017 se va derula la nivel naţional, cea de-a II-a ediţie din acest an a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

La fel ca evenimentele precedente, manifestarea va avea un caracter unitar, în fiecare zi desfășurându-se activități ce vizează un anumit domeniu stabilit in baza priorităților Poliției Române din domeniul prevenirii criminalității. Zilele de 02 și 03 octombrie sunt dedicate prevenirii delincventei juvenile si a victimizării minorilor, iar prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și a violenței domestice vor fi marcate miercuri, 04 octombrie și joi, 05 octombrie, prin activități cu grupurile țintă vizate.

Vineri, 06 octombrie, polițiștii vor organiza activități în colaborare cu Școala Gimnazială nr.8 din Piatra Neamț, pe tema siguranței rutiere.

„Astăzi, după conferința de presă, polițiștii au întâmpinat elevii Liceului Comercial “Spiru Haret”, din Piatra Neamț, care au fost invitați să participe la discuțiile libere dintre ofițerul de prevenire și specialiștii criminaliști pe tema delicvenței juvenile. Liceenii și-au însușit câteva informații privind riscurile la care se expun atunci când trec de partea cealaltă a legii și au manifestat un real interes la ajutorul, pe care ar putea să-l dea oamenilor legii, atunci când aceștia întocmesc un portret robot al infractorului.

Nu au lipsit colegii noștri din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și câinii polițiști care au prezentat liceenilor câteva tehnici și exerciții de prindere a unui infractor.” – notează IPJ Neamț

PUBLICITATE