Pericole pe drumurile din Neamț! 63 de șoferi, prinși beți într-o săptămână

În perioada 14 – 20 iunie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat pentru reducerea numărului accidentelor rutiere, produse de consumul de alcool sau droguri în cazul conducătorilor auto.

Începând de miercuri, 14 iunie, s-a desfășurat acțiunea Roadpol -Alcool și Droguri, derulată conform Programului de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa pentru 2023, acțiune care are ca scop combaterea conducerii pe drumurile publice sub influența alcoolului și a drogurilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma activităților, de la începutul acțiunii Roadpol, au fost testați, cu privire la consumul de alcool și droguri, aproximativ 1.250 de conducători auto.

63 conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului, pe drumurile publice din județul Neamț.

Dintre aceștia, 45 de conducători auto au fost sancționați contravențional iar în cazul a 18 persoane au fost întocmite dosare penale, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cele 18 persoane depistate, cu concentrații peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost conduse la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Acțiunile polițiștilor pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului și a drogurilor, punând în pericol siguranța rutieră, continuă și în perioada următoare.

De asemenea, polițiștii acționează și pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, având în vedere că siguranța rutieră reprezintă unul dintre principalele obiective ale inspectoratului nostru.

PUBLICITATE