Performanță pentru România: Mihai Mihuț, 23 de ani din Piatra-Neamț, campion european la lupte

După o pauză de 11 ani, un luptător tricolor urcă pe prima treaptă a podiumului la competiţia continentală supremă. Mihai Mihuț a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de lupte din Rusia, categoria 63 de kilograme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mihuț a trecut în finală de norvegianul Stig-Andre Berge, aducând prima medalie de aur României din 2007. Pe parcrusul competiției, românul a trecut de francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca,  bulgarul Nikolai Ivanov Vichev și de rusul Zaur Kabaloev.

România a deplasat un lot de 14 sportivi la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk.

Mihai Mihuţ (23 de ani) a fost crescut şi format pentru marea performanţă de antrenorul Ion Purcariu, la CS Ceahlăul Piatra Neamţ.

„Campion European ❗️ Unul din titlurile la care am visat de mic copil . Un vis pe care l-am facut realitate prin multa munca si sacrificiu. Am simtit ca ma voi intoarce cu o medalie, dar nu am crezut ca voi urca chiar pe prima treapta a podiumului . Sunt mandru si fericit ca am reusit aceasta performanta si am facut auzit imnul Romaniei ! 
Va multumesc pentru sprijinul pe care mi l-ati oferit, incurajari, vorbe bune si felicitari !
N I M I C  F A R A  D U M N E Z E U !” – a fost mesajul lui Mihuț pe Facebook

Anul trecut, a propunerea Federaţiei Române de Lupte şi a Comitetului Olimpic Român, Mihuţ a fost răsplătit de Ministerul Tineretului şi Sportului cu distincţia de ”Maestru al Sportului”. Mihuţ a cucerit titlul naţional de seniori la 66 de kilograme de cinci ori la rând! – notează libertatea.ro

PUBLICITATE