Percheziții la braconieri în Neamț. Au fost găsite arme, trofee, carne de vânat și animale ținute în captivitate

Polițiștii din Neamț au efectuat percheziții la domiciliile a trei persoane, cu vârste cuprinse între 42 și 50 de ani, din localitatea Pipirig, suspectate de braconaj cinegetic. În urma acestora, au fost descoperite 36 kg de carne de vânat, trofee de animale sălbatice, o armă neletală și alte echipamente de vânătoare, iar într-una dintre locații au fost găsite ținute în captivitate două animale.

„La data de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Neamț și cei ai Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au pus în executare 3 mandate de percheziție pe raza localității Pipirig, la domiciliile a trei persoane, cu vârste de 42, 48 și 50 de ani, bănuite de comiterea de infracțiunii de braconaj cinegetic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 36 kg carne de vânat, mai multe trofee animale sălbatice, o armă neletală scurtă, supusă autorizării, mai multe cartușe, tube de cartuș și proiectile.

Totodată, la una dintre locații au fost identificate un mamiferul cu caracteristici similare mistrețului și un exemplar de căprioară, ținute în captivitate.” – a transmis poliția Neamț

Căprioara a fost transferată în siguranță în Rezervația De Zimbri și Faună Carpatină Dragoș Vodă, în timp ce autoritățile sanitare veterinare au fost notificate pentru a evalua starea de sănătate a mistrețului.

„La data de 14 februarie a.c., cu sprijinul reprezentanților Direcției Silvice Neamț căprioara a fost transferată într-un spațiu adecvat, în cadrul Rezervației De Zimbri și Faună Carpatină Dragoș Vodă, din localitatea Vânători-Neamț.

Cu privire la mamiferul cu caracteristici similare mistrețului, în condițiile existenței unor focare de pestă porcină, a fost notificată Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, în vederea stabilirii stării de sănătate a acestuia și luării măsurilor legale.

În cauză polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt.” – au mai precizat reprezentanții Poliției Neamț

 

@stirineamt♬ Hard News – DM Production

PUBLICITATE