Percheziții în Piatra-Neamț! Două persoane reținute (FOTO)

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au efectuat 2 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului. În urma documentării activității infracționale, două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 11 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efecuat 2 percheziții, în municipiul Piatra Neamț.

Activitățile au vizat domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită fiind estimat la aproximativ 35.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – februarie 2021, un tânăr de 22 de ani, din Piatra Neamț, ar fi comis cinci furturi din societăți comerciale și imobile, de unde ar fi sustras mai multe unelte electrice.

Totodată, un bărbat de 42 de ani, din Piatra Neamț, ar fi achiziționat bunurile în cauză despre care cunoștea că provin din săvârșirea unor fapte penale, în vederea valorificării acestora și în scopul obţinerii de profit.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit o parte din bunurile sustrase ce au restituite persoanelor vătămate, prejudiciul cauzat fiind recuperat în proporție de 60%.

Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de tânărul și bărbatul în cauză, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și tăinuire.

Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale a celor implicați.