Percheziții în Neamț. Pistol și cartușe găsite la locuința unui bărbat din Răucești

La data de 19 februarie, polițiștii Formațiunii Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în localitatea Răucești, la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Din cercetări a reieșit că, în ziua de 17 februarie, un bărbat de 47 de ani, din Răucești, aflat pe teritoriul Italiei, a procurat o armă de foc neletală, respectiv un pistol metalic, calibrul 8 mm, precum și o cutie cu 50 de cartușe de același calibru, cu intenția de a le comercializa pe teritoriul României, trecându-le în mod fraudulos frontiera de stat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit atât pistolul metalic, calibrul 8 mm, cât și cutia cu cele 50 de cartușe.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

La data de 20 februarie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

PUBLICITATE