Percheziții în Neamț, în două dosare de furt

Astăzi, 29 aprilie, polițiștii nemțeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea Crăcăoani, la imobilul unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 martie-14 aprilie, un bărbat de  47 de ani, din Crăcăoani, ar fi pătruns într-un imobil nelocuit, aflat în construcție, aparținând unui bărbat de 46 de ani, din Ghindăoani, de unde ar fi sustras saci de ciment, saltele, două geamuri tip termopan și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 1.800 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de furt a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, în vederea desfășurării de activități procedurale.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 27 aprilie, polițiștii nemțeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat trei percheziții domiciliare, în localitatea Trifești, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, la data de 21 aprilie trei bărbați cu vârste de 31, 35 și 50 de ani, din Trifești și Icușești, ar fi pătruns în incinta a două societăți comerciale, din localitatea Horia, de unde ar fi sustras un autoturism, motoare electrice, piese de mobilier și alte bunuri și echipamente electrice, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 400.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate piesele de mobilier sustrase, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat au fost conduse la sediul Secției de Poliție Rurală Dulcești, în vederea audierii.

În continuare, polițiștii desfășoară activități, în vederea recuperării întregului prejudiciu produs.

PUBLICITATE