Percheziții în Neamț. A furat din Belgia aparate medicale de peste 350.000 de euro. (FOTO)

Polițiștii au efectuat trei percheziții în Neamț, recuperând aparatură medicală de peste 350.000 euro, furată din Belgia și vândută online.

La data de 1 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigații Criminale au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Neamț, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cercetări a rezultat că, la data de 3 octombrie 2023, mai multe persoane ar fi oferit spre vânzare, pe o platformă online, aparatură medicală ce ar fi fost sustrasă din data de 8 septembrie 2023, din Belgia, persoanei vătămate, cauzând un prejudiciu de 50.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate mai multe bunuri, precum telefoane mobile, laptopuri și 40 de aparate medicale, cu o valoare de peste 350.000 de euro.

Bunurile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.” – a transmis Poliția Română

În urma perchezițiilor, un bărbat de 43 de ani din județul Neamț a fost adus la sediul poliției pentru cercetări.

Având în vedere dovezile anchetatorilor, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

„Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română. 

Acțiunea s-a derulat cu suportul polițiștilor din cadrul I.G.P.R. – D.I.C. și C.C.P.I., ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Roman.” – a mai precizat Poliția Română

 

PUBLICITATE