Percheziții DNA în mai multe județe printre care și Neamț. Zeci de polițiști și vameși sunt vizați

Ofițerii DNA au descins în această dimineață la cinci puncte de trecere a frontierei. În total, sunt efectuate 31 de percheziții în mai multe județe printre care și Neamț, au anunțat oficialii DNA.

Procurorii din cadrul DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” – transmite DNA

Potrivit presei centrale, sunt suspiciuni de facilitare a tranzitării cetățenilor moldoveni al teritoriului nostru, care urmau apoi să ajungă în Germania. Între 30 și 250 de euro ar fi fost sumele percepute. 20 de persoane, agenți de Poliție și vameși, ar fi vizate de aceste percheziții.

PUBLICITATE