Pentru realizarea Axei rutiere strategice 3 a fost modificat traseul rețelei de gaz, pe strada Izvoare, în Piatra-Neamț

  • Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, a efectuat în cursul zilei de miercuri, 7 iunie, o vizită de lucru pe traseul care va lega municipiul Piatra-Neamț de limita cu județul Bacău

Proiectul pentru realizarea Axei rutiere strategice 3 a impus devierea rețelei de distribuție a gazelor naturale, situată pe DJ 157, strada Izvoare, din municipiul Piatra-Neamț.

Zilele trecute s-a realizat recepția la terminarea lucrărilor de mutare a conductei și, așa cum impune proiectul, urmează realizarea trotuarului pe o lungime de 600 de metri, pe una dintre marginile căii de rulare. 

„În vederea continuării lucrărilor din cadrul «Axei rutiere strategice 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău», care va lega municipiul Piatra-Neamț de județul Bacău, a fost necesară devierea conductei de gaz pe strada Izvoare.

După intervenția respectivă, au fost rebranșați 60 de consumatori la rețea și urmează execuția trotuarului. Intervenția la rețeaua de gaz a costat 150.000 de lei. Lucrările de execuție a Axei rutiere strategice 3 sunt în grafic.

Pentru a mă convinge că proiectul decurge normal, am efectuat astăzi, 7 iunie, o vizită pe traseul care se va realiza prin acest proiect. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit în teren!

S-a lucrat responsabil și drumul este foarte frumos. Aștept cu deosebit interes finalizarea investiției, pentru a putea vorbi de un proiect de succes derulat de instituția noastră“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

„Proiectul este unul dintre cele esențiale pentru județul Neamț, având în vedere că va rezolva multe probleme din domeniul transportului și infrastructurii rutiere. 70 de kilometri, câți va avea axa pe teritoriul județului nostru, înseamnă foarte mult, având în vedere că va oferi condiții excelente de circulație și va absorbi mulți participanți la trafic din zona Piatra-Neamț, către Bacău. Ca să nu mai vorbim de cele 5 comune prin care va trece și care vor avea o cale de rulare de nivel european“, a precizat Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Valoarea totală proiectului „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.

În cadrul investiției se vor realiza, pe lângă calea de rulare, și șanțuri betonate, rigole, poduri și podețe, ziduri de sprijin, acostamente, sisteme de drenare a apelor subterane, trotuare, dar și drumurile laterale care vor asigura accesul la acest drum județean.

Lungimea totală a Axei 3 pe teritoriul județului Neamț va fi de 70 de kilometri.

Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău va lega Piatra-Neamț de limita cu județul vecin.

PUBLICITATE