Pedeapsă redusă pentru tânărul din Neamț care și-a omorât mama și sora la Verona

Curtea de Apel din Venezia a redus la 30 de ani pedeapsa pentru Andrei Filip, 22 de ani, cel care și-a omorât mama și sora vitregă la Verona, tăindu-le apoi bucăți, punându-le în geamantane și aruncându-le în râul Adige. – informează gazetaromaneasca

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inițial, a fost condamnat la închisoare pe viață iar procurorii italieni au cerut ca Andrei Filip să execute pedeapsa în regim de izolare. Avocatul său a făcut recurs.

Crima a avut loc pe 13 februarie 2016 în oraşul Verona. Tânărul şi-a ieşit din minţi în urma unor discuţii cu mama sa, Mirela Bălan, care îl amenințase că îl va da afară din casă daca nu se va apuca să muncească şi a ucis-o pe femeie, chiar sub privirile îngrozite ale surorii sale de doar 12 ani. Îngrijorat ca fetița să nu alerteze autorităţile, românul a ucis-o. După comiterea crimelor, tânărul le-a tranşat trupurile şi le-a aruncat într-un râu, iar în aceeaşi zi s-a întors în România. Autorităţile italiene au descoperit însă crimele şocante, astfel că românul a fost prins în România şi apoi trimis în Italia pentru anchetă.

«Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei», a mărturisit Andrei, fără nicio urmă de regret, când a fost arestat.

Vezi și O familie din Neamț a ȘOCAT Italia. Un tânăr și-a ucis mama și surioara de 12 ani

PUBLICITATE