Pe ultima sută de metri, primarul și viceprimarii își angajează personal la cabinetele proprii

Ședința Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț de joi, 17 septembrie, poate fi ultima pentru actualii consilieri, viceprimari sau primar.

Cu toate acestea, pe ultima sută de metri, primarul Dragoș Chitic a promovat un proiect de hotărâre prin care acesta urmează să-și angajeze doi consilieri personali în plus, iar cei doi viceprimari vor avea parte de înființarea cabinetului propriu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Primarul Chitic are în acest moment 4 consilieri în cadrul aparatului propriu, iar aprobarea proiectului de hotărâre îi va mări numărul la 6, toți fiind consilieri grad 1A.

Cei doi viceprimari nu au în acest moment în subordine personal special pentru cabinetele proprii, ei fiind deserviți de două persoane care sunt detașate în acest scop de mai mulți ani și care au lucrat cu toti viceprimarii din ultima perioadă.

În schimb, proiectul de hotărâre va da posibilitatea înființării a două cabinete de viceprimar, fiecare cu câte două posturi de consilieri grad 1A.

Aceste înființări de noi posturi sunt în acrd cu prevederile noului Codului administrativ care permit primarului și viceprimarului, dacă doresc, să-și mărească numărul de consilieri din aparatul propriu.

Pe lângă funcțiile respective, în proiectul de hotărâre au mai fost incluse suplimentări ale structurii de personal pentru Compartimentul Juridic cu încă un post de Șef serviciu, Direcția Economică cu două posturi și Direcția Urbanism cu încă un post.

De menționat este faptul că la nivelul anului 2020, cuantumul salariilor anuale din primăria municipiului Piatra-Neamț ajunge la suma de 40 milioane lei.

PUBLICITATE