Pe Harpa încep să-l părăsească primarii. Edilul unei importante comune din Neamț „se leapădă” de PSD

Primarul comunei Borlești și-a anunțat intenția de a nu mai candida sub sigla PSD la alegerile locale din 2024. Anunțul, făcut pe pagina sa de Facebook, subliniază nemulțumirile primarului față de conducerea locală și județeană a partidului și dorința de a forma o nouă echipă care să răspundă mai bine nevoilor comunității.

Bogdan George Mutu, primarul comunei Borlești, a luat o decizie importantă privind viitorul său politic, anunțând că nu va mai candida sub sigla Partidului Social Democrat (PSD) la următoarele alegeri locale din iunie 2024.

Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe Facebook, în care primarul a explicat motivele care l-au determinat să ia această decizie.

Primarul Mutu a subliniat problemele întâmpinate în colaborarea cu conducerea locală și județeană a PSD, inclusiv lipsa de suport și atacurile din partea unor consilieri locali PSD, conduse de șeful organizației locale, Vasile Puică.

Acesta și-a exprimat dorința de a continua să servească interesele comunei Borlești, anunțând că va candida pentru un nou mandat, dar sub o altă siglă politică.

Cel mai probabil (și cel mai logic după declarația edilului) primarul comunei va face pasul către PNL.

Electoral vorbind, Borlești este cea mai importantă comună pentru PSD. Cu 8182 de locuitori, este a doua comună din județ ca populație, după Săbăoani (unde primar este de la USR). Mai mare decât Bicaz sau chiar Roznov.

Prin urmare, decizia primarului Mutu de a părăsi partidul ar putea avea un impact semnificativ asupra conducerii PSD Neamț.

Mai jos, mesajul primarului comunei Borlești:

Dragi borlesteni, in calitate de primar, considerand ca am reprezentat demn si devotat interesele dumneavoastra si ale comunei in tot acest mandat, vin astazi in fata dumneavoastra pentru a va relata succint pozitia si interesul meu in a reprezenta in continuare comuna noastra
Imi doresc asadar sa cunoasteti faptul ca exprimandu-mi interesul de a candida si reprezenta PSD, va transmit ca nu am avut nici pana astazi raspunsul concret din partea domnului presedinte PSD Neamt Daniel Vasilica Harpa
La fel, pe parcursul mandatului meu, semnaland derapajele unor consilieri locali PSD, facute cu intentia de a ma denigra si a ingreuna bunul mers al proiectelor in desfasurare pentru dezvoltarea comunitatii noastre, alimentate in primul rand de seful organizatiei locale Vasile Puica, conducerea judeteana a partidului nu s-a aratat interesata nici macar de o vizita de lucru in teren pentru a rezolva amiabil si de a restructura echipa locala a PSD
Mai mult decat atat, analizand faptul ca in echipa PSD Borlesti nu sunt nici la aceasta ora intentii de a opta pentru oameni pregatiti si capabili de a va reprezenta, acest lucru a dus la un dezacord total intre mine si seful organizatiei Vasile Puica
Din aceste motive, ma vad nevoit de a opta pentru o alta propunere care va fi un mare castig pentru bunastarea comunei noastre!
Intrucat in Borlesti sunt oameni de inalta capacitate care vor sa sustina interesul comunei, imi doresc ca alaturi de ei sa fac cea mai buna echipa de care toti borlestenii sa fie multumiti
DA! VOI CANDIDA! si impreuna cu dumneavoastra voi castiga functia de primar la alegerile din data de 09 Iunie 2024!!!
Cu stima,
Primarul comunei Borlesti
George Mutu

PUBLICITATE