Pe 23 februarie sunteți invitați să primiți „florile” pictorului Dumitru Bezem


Afis 02_23_2016 Expozitie Dumitru Bezem_Flori de  DragobeteBiblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită marţi, 23 februarie, ora 13.00, în „Sala Cupola” la o după-amiază dedicată artei. Cu acest prilej colecţionarii nemţeni Elena şi Vasile Pleşca oferă publicului, cu generozitate, „florile” lui Dumitru Bezem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Forţa artei de a transforma efemerul în peren vine şi de această dată, prin pânzele artistului plastic nemţean, să ofere, dincolo de bucuria ochilor şi a sufletului, prilej de reflecţie la paradoxul dintre fragilitatea florilor şi puterea de simbol a acestora.

Despre flori şi Dragobete vor vorbi, în deschiderea vernisajului Emil Nicolae, Vasile Pleşca şi Adrian Alui Gheorghe.

Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii: „O expoziţie semnată de Dumitru Bezem este, fără îndoială, de fiecare dată, un eveniment. Dar surpriza mare, de data aceasta, nu o reprezintă expoziţia în sine, ci faptul că o familie de colecţionari şi îi numesc aici pe Elena şi Vasile Pleşca, a adunat peste două sute de lucrări, în special flori, din ceea ce a creat Dumitru Bezem, în cîteva decenii. Dintre acestea generoşii colecţionari oferă publicului din Neamţ şi nu numai, în aceste zile, cincizeci de tablouri, unul mai frumos decît altul. E o risipă de culoare şi optimism în ceea ce avem pe simezele de la Bibliotecă. Faptul că expoziţia este dedicată Dragobetelui, o sărbătoare românească imemorială, cu adînci semnificaţii pentru cultura tradiţională spune ceva şi despre mesajul intrinsec al picturii lui Dumitru Bezem”

PUBLICITATE