Pe 13 septembrie începe vaccinarea în școli

În vederea limitării riscului de infectare cu SARS CoV-2 în comunitate și în unitățile de învățământ, în perioada următoare se vor desfășura acțiuni dedicate vaccinării elevilor, studenților, a familiilor acestor, precum și a personalului didactic și nedidactic încadrat în aceste unități.

Activitățile aferente acestui proiect vor avea loc în perioada 13 septembrie – 15 noiembrie 2021 pentru învățământul preuniversitar și în perioada 1 octombrie 2021 – 1 decembrie 2021 pentru învățământul universitar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Important! În acest proces vor fi vizate doar persoanele eligibile (12+), în baza consimțământului informat.

Pentru învățământul preuniversitar, procesul de vaccinare se va desfășura:
  • prin intermediul echipelor mobile de vaccinare;
  • în cabinetele de vaccinare organizate în unitățile de învățământ;
  • în centrele de vaccinare aflate în proximitatea unităților de învățământ.
Pentru învățământul universitar:
  • în cabinetele de vaccinare organizate în campusurile universitare;
  • în alte spații corespunzătoare.

Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, fie prin intermediul echipelor mobile de vaccinare, alocate prin grija direcțiilor de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Până la data de 10 septembrie, pentru învățământul preuniversitar, și până la finalul lunii septembrie pentru sistemul universitar, specialiști direcțiilor de sănătate publică județene respectiv a municipiului București, în colaborare cu reprezentanții unităților de învățământ vor identifica spațiile pentru asigurarea procesului de vaccinare.

Criteriile vor viza respectarea normelor igienico-sanitare, funcționalitatea și facilitarea accesului beneficiarilor la vaccinare.

Important! Pentru fiecare unitate de învățământ se va stabili metoda optimă care să faciliteze accesul beneficiarilor la procesul de vaccinare

07.09_Informare de presa vaccinare in unitatile de invatamant 1
PUBLICITATE