Patru șoferi prinși băuți la volan, în Neamț, în doar 3 ore

În 3 ore, polițiștii din Neamț au depistat patru șoferi conducând sub influența alcoolului, unul dintre ei și fără permis de conducere, toți fiind acum cercetați penal.

Incidentele s-au petrecut în localitățile Târgu-Neamț, Cândești, Alexandru cel Bun și municipiul Piatra-Neamț, cu șoferi cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul caz a fost raportat ieri, în jurul orei 21:30, la Târgu-Neamț, unde un bărbat de 53 de ani a fost testat cu o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Situații similare au fost înregistrate și în Cândești, unde un tânăr de 19 ani a avut o concentrație de 0,65 mg/l, și în Alexandru cel Bun, cu un șofer de 32 de ani cu o alcoolemie de 0,47 mg/l.

Cel mai grav caz a fost însă în Piatra-Neamț, unde alt tânăr de 32 de ani a fost depistat, în jurul orei 00:20, cu o concentrație alarmantă de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind găsit și fără permis de conducere.

Toți șoferii au fost transportați la spital pentru recoltarea de mostre de sânge, care să determine cu exactitate nivelul alcoolemiei.

Poliția a întocmit dosare penale pentru toate cele patru cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar în ultimul caz s-a adăugat și infracțiunea de conducere fără permis.

PUBLICITATE