Patru licee din Neamț, vor derula proiecte finanțate prin granturi pe o perioadă de 4 ani

În cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanțate prin Proiectul privind învățămantul secundar/ROSE au fost semnate 271 de acorduri de grant. Cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanțate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire șiîmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din județul Neamț, școlile beneficiare sunt:

LICEUL TEHNOLOGIC „ION CREANGA”, COMUNA PIPIRIG – proiectul – Școala te dezvoltă pentru o carieră de succes
LICEUL TEHNOLOGIC „GH. RUSET ROZNOVANU”, ORAŞ ROZNOV – proiectul – REPER de viitor! R – reușită, E – egalitate, P – perseverență, E –experiență, R – respect
COLEGIUL TEHNIC „ION CREANGA”, ORAŞ TÂRGU NEAMT – proiectul – Învăţând, vei reuşi!
LICEUL TEHNOLOGIC NISIPOREŞTI, COMUNA BOTEŞTI – proiectul – Knowledge, Information and Development for Succes (K.I.D.S.)

În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro și 152.500 Euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 Euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă.

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități eligibile: activități pedagogice și de sprijinactivități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional. În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.

Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, și se desfășoară în intervalul 2015 – 2022.

Informații suplimentare despre Schema de Granturi pentru licee sunt disponibile pe site-ul http://www.pmu.ro sau pot fi solicitate la adresa de e-mail [email protected] și la numărul de telefon 021/305.59.99.

PUBLICITATE