Patronii de cluburi din Neamț s-au conformat în ce privește nivelul de securitate la incendiu

La sfârșitul săptămânii 02-08 noiembrie 2015 cadrele Inspecției de Prevenire au desfășurat activități de control la cluburi, baruri și discoteci în intervalul orar 19.00 – 02.00, pentru a verifica nivelul de securitate la incendiu asigurat utilizatorilor de către administratorii acestor obiective.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, activitățile de verificare au vizat obiective din Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman și Roznov iar pe parcursul zilei de sâmbătă au fost verificate obiective din Piatra Neamț, Piatra Șoimului și Tazlău.

Documentele de control aferente acestor controale vor fi încheiate la începutul acestei săptămâni, urmând să vă comunicăm ulterior toate datele de interes public. Precizăm că prin măsurile preventive dispuse pe loc nu a fost necesară închiderea niciunui obiectiv.

 

După apariția în luna iulie a legii 170 care a modificat și completat legea 307 din 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, preocuparea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru activitatea de prevenire a incendiilor s-a concretizat în luna octombrie prin emiterea Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 138/2015 din 23 octombrie 2015 pentru aprobarea Normelor tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea şi scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu.

Considerăm că pentru cetățeni cele mai importante prevederi ale acestui ordin, publicat în Monitorul Oficial nr. 803/29.10.2015, ar fi următoarele:

  • Etichetele privind verificarea, reîncărcarea sau repararea stingătoarelor de incendiu nu vor înlocui etichetele producătorului stingătorului de incendiu şi trebuie amplasate astfel încât să nu afecteze/schimbe informaţiile precizate în eticheta producătorului.
  • Stingătoarele de incendiu se verifică anual după prima reîncărcare.
  • Reîncărcarea stingătoarelor de incendiu se efectuează:
  1. a) după fiecare utilizare;
  2. b) la expirarea perioadei de valabilitate acordate de producătorul stingătorului de incendiu;
  3. c) la cel mult 3 ani de la ultima reîncărcare;
  4. d) ori de câte ori se constată scăderea masei încărcăturii sub toleranţa de umplere precizată în standardele aplicabile pentru stingătoarele de incendiu cu CO2, halon sau agent curat.
  • Prevederile acestui ordin intră în vigoare începând cu 29 decembrie 2015.
PUBLICITATE