Patriarhul a sfințit racla pentru moaștele Sf. Constantin Brâncoveanu de la Mănăstirea Nechit

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit joi, 31 martie 2022, în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, o raclă nouă pentru Mănăstirea Nechit din județul Neamț.

Slujba a avut loc la paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale în prezența starețului așezământului monahal, Arhim. Zenovie Grigore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această zi este deosebit de semnificativă pentru cinstirea Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Matei, Radu și a sfetnicului Ianache, împreună-pătimitor cu Sfinții Brâncoveni”, a spus Patriarhul României după sfințire, scrie basilica.ro.

Foto: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Această mănăstire are o mulțime de moaște de sfinți, dar a dorit în mod deosebit să aibă aceste moaște și o raclă voievodală deosebită, astfel încât această nouă raclă, confecționată întru cinstirea Sf. Martir Voievod Constantin Brâncoveanu, este foarte asemănătoare cu racla frumoasă și puțin mai mare de la Biserica «Sf. Gheorghe Nou» din București”, a mai spus Preafericirea Sa.

Foto: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Această dorință arată o dragoste deosebită pentru jertfelnicia voievodului și a fiilor său și a sfetnicului Ianache. Este o bucurie mare să scoatem în evidență evlavia poporului român față de sfinții săi, mai ales față de sfinții martiri.

Patriarhul României l-a felicitat pentru inițiativă pe Arhimandritul Zenovie Grigorie, starețul Mănăstirii Nechit, și i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru întreaga activitate pastorală.

Fragmentul din sfintele moaște a fost dăruit de Parohia „Sf. Gheorghe – Nou” de la Kilometrul Zero din București, ctitorie a Sf. Constantin Brâncoveanu. Racla a fost confecționată la Atelierele Patriarhiei Române.

Foto: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu
PUBLICITATE
SURSĂbasilica.ro