Patraulea de Neamț. Condamnat și dus la închisoare pentru că a furat un câine

Într-un caz care pare desprins din filmele BD (Brigada Diverse), un bărbat din Neamț a fost condamnat pentru furtul unui câine la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare.

Pentru cei care își amintesc celebra serie filme BD (Brigada Diverse), acestea au început cu un episod în care unul dintre personajele principale, Patraulea, interpretat de Jean Constantin, fură un cățel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un episod similar s-a petrecut în județul Neamț, când un individ a furat din curtea unei firme un câine în valoare de 300 euro. Pentru fapta lui și pentru că era recidivist, Judecătoria Târgu-Neamț l-a condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare.

Totul a avut în seara zilei de 10 martie 2021, când bărbatul a sustras din curtea unei firme un câine ciobănesc caucazian, care se afla într-un padoc, evaluat la 300 de euro.

Incidentul a fost semnalat poliției a doua zi, iar în urma investigațiilor, inclusiv cu ajutorul camerelor de supraveghere, s-a reușit identificarea și prinderea făptașului.

Acesta a încercat inițial să negocieze vânzarea câinelui, însă fără succes.

Când a fost prins, individul a pretins că nu a furat câinele, ci că animalul l-a urmat de bunăvoie.

Totodată, pentru că individul este recidivist, iar infracțiunea a fost comisă în stare de recidivă postexecutorie și nu se împlinise termenul de reabilitare, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare, cu executare, pentru furt calificat.

Sentința, dată de Judecătoria Târgu-Neamț zilele trecute, nu este definitivă.

PUBLICITATE