Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Piatra-Neamț, reacție la scandalul cu Declaraţia 230

Ca urmare a articolelor apărute în spațiul public, după ce un bărbat din Piatra-Neamţ a aflat că o parohie pretinde că ar fi beneficiara direcţionării de către acesta a celor două procente  din impozitul pe venit, pe care contribuabilul are posibilitatea să le ofere unei asociaţii non-profit (vezi articolul – AICI), Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Piatra-Neamț a trimis un comunicat de presă în care menționează că „aceste formulare nu au fost completate /semnate  de noi, CI DOAR CENTRALIZATE, NEEXISTAND ASTFEL POSIBILITATEA VERIFICARII INFORMATIILOR CUPRINSE IN ELE.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Intelegem si respectam procedura de verificare derulata de ANAF, menita sa inlature posibile intelegeri incorecte, abuzurile si falsurile. Parohia noastra nu poate verifica formularele primite si depuse ulterior de noi, centralizat, la ANAF. In aceeasi situatie, se afla, cu siguranta si alte unitati de cult.

Mai mult decat atat, suntem in masura sa semnalam situatii in care persoane, care declara ferm ca au optat pentru noi, au primit notificari de confirmare a virarii banilor catre alt beneficiar, situatie pe care ne-au adus-o la cunostinta de indata.

In aceste conditii, noi ne-am adresat ANAF , in scris, inca din data de 10 iulie 2018 , solicitand retragerea si neprocesarea formularelor 230 centralizate si  depuse pentru anul 2017, subliniind faptul ca nu suntem de acord cu incasarea sumelor ce vor rezulta. Nu am primit si nici nu dorim sa primim aceste sume. – notează Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Piatra-Neamț

Autorul postării de pe facebook, Marius Gabur, (din data de 02 august) a revenit la postarea initiala in data de 05.08.2018, cerandu-si scuze:

Revin la postarea in legatura cu Formularul 230 in care  suspectam o intelegere subterana intre Parohia de la gara si ANAF cu urmatoarele precizari:

In urma cercetarilor intreprinse a reiesit ca Preotul Mocanu de la Parohia de la gara nu este implicat cu nimic in situatia creata la ANAF si nu a fost nici o intelegere subterana.

Formularea folosita in postare la adresa parintelui a fost nefericita, facuta la nervi, drept pentru care sincer, ii datorez scuze Preotului Mocanu .

Am mai precizat deja ca ANAF a procedat conform legii (Ordinul 1003/2018) prin faptul ca m-a anuntat de existenta formularului 230 cu CNP-ul meu.

Vreau sa clarific din nou ca nu am nimic impotriva unitatilor de cult si a redirectionarii catre acestea a cotei de 2% din impozitul pe venit, cu conditia !!! ca totul sa fie transparent, legal si cu acceptul celui care doreste sa faca redirectionarea.

In continuare doresc sa aflu, cine a completat si semnat formularul 230 in numele meu .

PUBLICITATE