Parlamentarii țin ascunsă ”la sertar” legea care le-ar reduce indemnizația cu 25%

Parlamentarii noștri nu doresc să fie solidari cu restul populației în perioada epidemiei de coronavirus și au grijă, în continuare, să nu le scadă veniturile.

O inițiativă legislativă depusă la începutul lunii aprilie propunea reducerea indemnizației senatorilor și deputaților cu 25% din cauza epidemiei de coronavirus. Proiectul a primit un punct de vedere de la Consiliul Legislativ și de la Guvern, iar de atunci stă în sertarele din Parlament, lucru care avantajează toate partidele.
Indemnizația pe care un parlamentar o primește lună de lună este în valoare de aproape 18.000 lei, la care se adaugă suma forfetară de 25.000 lei, din care trebuie să justifice cu acte doar o parte din bani, restul putând să-i cheltuiască după cum dorește fiecare.
Cu toate astea, aleșii noștri nu au dorit să fie solidari cu cei peste 1 milion de români care au avut de suferit de pe urma epidemiei, fiind trimiși în șomaj sau pur și simplu rămânând fără loc de muncă.
Chiar dacă premierul Orban a dat un mesaj similar la începutul lunii aprilie, vorbind despre nevoia solidaritate, cerându-i ministrului Muncii „să găsească o formă de exprimare a solidarității și pentru șefime, pentru demnitari”, aceștia își mențin veniturile intacte. Și nu doar veniturile actuale, ci și pensiile speciale pe care le vor primi.
PUBLICITATE