Pariuri pe solist, șansă dublă sau DNB? Ce spun profesioniștii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși ofertele agențiilor de pariuri online s-au îmbogățit cu sute de selecții pentru un singur eveniment, cele mai populare au rămas tot pariurile pe rezultatele meciurilor. Mulți jucători sunt de părere că este mai ușor să „ghicești” cine câștigă decât numărul de cornere, de cartonașe galbene sau chiar de goluri.

Piața „Rezultat final” nu conține doar pariuri 1X2, ci implică mai multe opțiuni de pariere: 

  • 1 solist – biletul este câștigător dacă învinge echipa care are statut de gazdă;
  • x solist – pariul este câștigat dacă meciul se termină la egalitate;
  • 2 solist – doar o victorie a echipei oaspete aduce profit;
  • 1X – pariul este câștigător în cazul în care câștigă echipa gazdă sau este egal;
  • X2 – trebuie să se termine egal sau să câștige oaspeții pentru ca biletul să fie „verde”;
  • 12 – victoria oricărei echipe înseamnă profit;
  • Draw No Bet (DNB) – pariul este câștigător dacă echipa câștigă. În caz de egalitate se rambursează miza.

Mai sunt și pariurile pe linii asiatice, unde, de asemenea, se poate juca „acoperit”. De exemplu, într-un meci FCSB vs Dinamo, dacă pariezi pe „FCSB 0 handicap asiatic” câștigi în cazul în care „roș-albaștrii” înving. Dacă se termină egal, atunci primești banii înapoi, ca și pentru un pariu „FCSB DNB”. 

În schimb, dacă pariezi pe „FCSB -0.25 handicap asiatic”, victoria echipei gazdă înseamnă bilet câștigat pe cotă mai mare, iar dacă este remiză este rambursată jumătate din miză. 

În general, când cota pentru victoria favoritei este mică, pariorii preferă să joace pe „-1” handicap asiatic. Să spunem că se joacă Bayern Munchen vs Hoffenheim, iar un pariu pe „1 solist” are cota 1.21. Dacă ești convins că Bayern va câștiga, nu ai nimic de pierdut dacă mizezi pe „Bayern Munchen -1 handicap asiatic”, care are cota 1.40.

Aproape toți operatorii oferă pariuri pentru solist, șansă dublă și DNB. Sunt unele case de pariuri care nu au linii asiatice în ofertă, iar altele au maxim șase linii.

Cum gândesc profesioniștii?

Pariorii profesioniști au câteva principii după care se ghidează și care funcționează, pentru că, altfel, aceștia nu ar mai putea trăi din pariuri. Dincolo de o strategie de management al banilor de la care nu se abat niciodată, profesioniștii urmează următorul plan:

  • plasează doar pariuri individuale;
  • aleg cote realiste, între 1.70 și 2.00;
  • joacă acoperit.

În acest scenariu se încadrează pariurile pe „solist” care au cotele în marja indicată, dar și pariuri pe DNB. Dacă un bilet pe Draw No Bet are cota 1.85, înseamnă că pariul pe „solist” are cota în jur de 2.70, însemnând un risc prea mare pentru profesioniști.

În schimb, un pariu pe șansă dublă cu cota între 1.70 și 2.00 înseamnă un pariu împotriva favoritei, așadar din nou un risc mare. De exemplu, pentru meciul FC Koln vs Bayer Leverkusen, una dintre agențiile de pariuri de top oferea următoarele cote:

  • 1 – 3.10; x –  3.75; 2 – 2.18
  • 1X – 1.72; 2x – 1.39; 12 – 1.29

Dacă pariorul profesionist are motive solide să creadă că Bayer Leverkusen nu va câștiga, atunci mizează și pe 1X. Nu este exclus ca experții să parieze pe surpriză, dar se întâmplă mai rar acest lucru.

Profesioniștii au conturi deschise la mai multe case de pariuri online tocmai pentru a profita de cele mai bune cote. O agenție poate să ofere pentru DNB o cotă apropiată de cea oferită de altă agenție pentru solist. Așadar, ideea este să îți asumi riscuri cât mai mici, dar pe cote care să te ajute să atingi mai repede ținta de profit.

PUBLICITATE