Părinții a doi copii din Piatra-Neamț, care se jucau cu petarde, amendați de polițiștii locali

Părinții a doi minori în vârstă de 10 și 12 ani din Piatra Neamț au fost sancționați de polițiștii locali pentru că și-au lăsat copiii nesupravegheați. 

Potrivit Poliției Locale, pe o stradă din apropierea Liceului ”Al. I. Cuza”., cei doi copii, fără a conștientiza pericolul, au aruncat petarde în imediata apropiere a mai multor persoane ce se aflau în trecere pe strada Alexandru Lăpușneanu, un astfel de obiect ajungând sub căruciorul cu care era transportat un copil. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ajunși la fața locului, polițiștii locali de ordine publică au identificat minorii în cauză și mai apoi i-au contactat pe părinții acestora. 

Adulții au fost sancționați contravențional cu amendă, pentru încălcarea art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Facem apel pe această cale, la părinții și tutorii care își lasă nesupravegheați copiii! Aruncarea cu petarde sau folosirea neautorizată a obiectelor pirotehnice poate să producă adevărate tragedii, nu puține fiind cazurile când cei ce au folosit astfel de obiecte au rămas mutilați.

Mai mult, respectivele petarde pot provoca zgomote ce deranjează liniștea și ordinea publică ori pot provoca distrugeri materiale, iar toate aceste fapte atrag sancțiuni.   

PUBLICITATE