Parcul Central din Piatra-Neamț devine o pădure urbană

Primăvara aduce o schimbare majoră în Parcul Central din Piatra-Neamț: plantarea a zeci de arbori transformă spațiul într-o pădure urbană, îmbunătățind total aspectul acestuia.

Primăria Piatra-Neamț dă startul unui proiect ambițios de înverzire a Parcului Central, transformându-l într-o adevărată pădure urbană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lucrările de amenajare peisagistică au început pe 11 aprilie și prevăd plantarea a 50 de arbori din diverse specii, incluzând arborele de lalea, mesteacăn, cireș japonez, ulm galben, vișin decorativ și stejar, toate fiind specii bine aclimatizate la condițiile climatice locale.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Parcul Central din Piatra-Neamț își va îmbunătăți aspectul și funcționalitatea în urma amenajărilor peisagistice care se fac în această primăvară. Echipele Serviciului Spații Verzi de la CMI Urban desfășoară în aceste zile lucrări de plantare a unor arbori și arbuști în zonele parcului propice pentru acest gen de completări.

Operațiunile de plantare au început joi, 11 aprilie, iar în perioada următoare, în perimetrul parcului vor fi înființate aliniamente de copaci din specii precum: arborele de lalea, mesteacăn, cireș japonez, ulm galben, vișin decorativ, stejar (fusiform și roșu), aclimatizate pentru zona noastră. La finalul lucrărilor, în parc vor fi încă 50 de arbori care se vor adăuga celor existenți, astfel încât în zona centrală se profilează înființarea unei adevărate păduri urbane.  

Într-o primă etapă a lucrărilor de amenajare peisagistică din zona centrală a orașului (parcul, Curtea Domnească și zona Aurora) echipele de la CMI Urban au plantat în ultimele săptămâni peste 200 de arbuști decorativi. 

În paralel, compania municipală desfășoară și lucrări de cosire a ierbii din cartiere, obiectivul fiind ca, până la sărbătorile pascale, această operațiune să fie încheiată la nivelul întregului oraș.

Am găsit o deschidere foarte mare la asociațiile de proprietari pentru campania Piatra Curată și plantarea celor 1000 de magnolii, ceea ce m-a bucurat și încurajat să continuăm genul acesta de acțiuni. Acum, în Parcul Tineretului plantăm zeci de arbori tineri și sănătoși, adaptați climei locale și creăm o adevărată oază verde în mijlocul orașului.a declarat primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE