Parc Tematic bazat pe întâmplările si poveştile din scrierile lui Ion Creangă, la Târgu-Neamț


Primăria Târgu-Neamț dorește realizarea unui Parc Tematic bazat pe faptele, întâmplările si poveştile din scrierile lui Ion Creangă și din istoria locului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform anunțului postat de primărie, localizarea proiectului va fi pe 6 hectare de teren din zona Blebea și urmarește realizarea infrastructurii fizice și virtuale din lumea lui Ion Creangă, viața și scrieri.

Fișa Proiectului

Localizarea proiectului: Zona BLEBEA – 6 ha teren, oraş Tîrgu Neamţ, Judeţul Neamţ

Solicitant: Oraşul Tîrgu Neamţ

Sursă de finanţare: Program Operaţional Regional prin Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, prioritatea de investiţii 7.1. sau alte fonduri nerambursabile de exemplu Fonduri SEE Norvegia, Lichtenstein, Islanda.

Obiectiv general: Realizare Parc Tematic Ion Creanga bazat pe faptele, întâmplările si poveştile din scrierile lui Ion Creanga si din istoria locului.

Proiectul urmareste realizarea infrastructurii fizice si virtuale din lumea lui Ion Creanga, viata si scrieri.

Se vor realiza urmatoarele obiective specifice:

1. Cai de acces si infrastructura necesara;

2. Repere din lumea lui Ion Creanga:
a. ATELIERUL lui MOŞ CHIORPEC CIUBOTARUL;
b. LA CIREŞUL MĂTUŞII MĂRIOARA;
c. CERCUL FERMECAT AL DRUMULUI AMINTIRILOR;
d. Luca harabagiul;
e. TEIUL de pe culmea dealului-Pupaza din Tei;
f. La scaldat
g. Cu uratul
h. Etc…

Prin prezentul anunţ invităm structurile asociative, societatea civila, mediul de afaceri (societăţi) şi alte entităţi implicate în dezvoltarea Staţiunii Turistice Tîrgu Neamţ, la sediul Primăriei Tîrgu Neamţ în data de 10.11.2016 ora 11:00, în vederea prezentării unor propunerii de proiect care va avea ca scop valorificarea potenţialului turistic local/regional/national al Staţiunii Turistice Tîrgu Neamţ. Oraşul Tîrgu Neamţ face prezenta invitaţie cu scopul de a identifica potenţiali investitori care pot contribui la dezvoltarea din punct de vedere turistic a Staţiunii Turistice Tîrgu Neamţ. Propunerile de proiecte vor avea ca termen de realizare maxim 5 ani de la data semnării acordului de principiu pentru finanţare.

D.M.B.
PUBLICITATE