Parc industrial la Neamț. O promisiune PSD susținută și de prim-vicepreședintele PNL Neamț


Consiliul Judeţean a găzduit o întâlnire iniţiată de oamenii de afaceri din mediul de business pentru stabilirea unei viitoare dezbateri publice privind înfiinţarea unui parc industrial în judeţul Neamţ.intalnire afaceri „Urmare a mai multor discuţii purtate cu consilierul judeţean UNPR Ciprian Şerban privind dorinţa oamenilor de afaceri din Neamţ de a înfiinţa un parc industrial care să vină în întâmpinarea unor oameni dornici să deschidă o afacere, care vor să îşi dezvolte afacerea cât şi o oportunitate pentru investitori din alte ţări, care vor să aibă o afacere în judeţul nostru, am găzduit o întâlnire pe această temă. Va urma o dezbatere publică, pe 17 martie, la care se aşteptă oameni de afaceri din Piatra Neamţ şi zonele limitrofe şi, nu în ultimul rând, reprezentanţi din primării, cu care să stabilim lucruri concrete despre cum putem pune în practică un astfel de proiect. Consiliul Judeţean va avea un rol important în tot acest demers şi în viitorul loc în care sper că vor ajunge cât mai mulţi români şi străini dornici să demareze o afacere şi să creeze locuri de muncă“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După respectivele dezbateri, se vor cunoaşte fondatorii acestui parc industrial, care vor urma paşii aferenţi demarării proiectului. „Ne gândim să punem la punct un loc preautorizat, care să vină în întâmpinarea oamenilor de afaceri, să fie sprijiniţi în atragerea de investiţii străine, accesare proiecte. Pe scurt, am vrea să existe o zonă preautorizată, un incubator de afaceri şi pentru tineri, dar să venim şi în întîmpinarea administraţiilor locale, care au nevoie de ajutor ca să acceseze fonduri. Urmărim şi consolidarea afacerilor proprii ale celor care vor intra în acest proiect, dar şi posibilitatea dezvoltării unor noi afaceri în diverse zone ale judeţului, unde nu au mai avut loc până acum“, a declarat Liviu Negelschi, unul dintre participanţii la discuţiile de la Consiliul Judeţean Neamţ.

????????????????????????????????????

Propunerea conducerii PSD din Consiliul Județean este susținută și de prim-vicepreședintele PNL Neamț, Alexandru Drăgan, care a declarat pe pagina personală de Facebook că susține orice proiect care să ducă la dezvoltarea reală a județului și prin care să fie create locuri de muncă. „M-aș bucura ca, măcar acum, această idee să fie pusă în practică, să nu se împotmolească din nou, după alegeri, cum s-a tot întâmplat până în prezent. Și mai civilizat ar fi ca acest proiect să nu fie folosit doar în scopuri electorale. Dacă inițiativa este onestă și va fi continuată până la punerea ei, corectă, în practică, eu o voi susține!”

Mai mult de atât, Alexandru Drăgan răspunde și celor care consideră că prin susținerea proiectului, ajută PSD:
„M-a intrebat cineva ce rost are sa sustin proiectul privind parcul industrial de langa Piatra Neamt, din moment ce el este initiat de conducerea Consiliului Judetean, care apartine PSD, iar acest proiect ar putea avea soarta altora, anuntate inainte de campania electorala si abandonate dupa alegeri. Cu alte cuvinte, nu ajut PSD in felul asta? Repet ce-am mai spus si in alte cazuri: n-ar trebui sa conteze carui partid ii apartine o initiativa care sa aduca mai bine pentru nemteni. Opozitia de dragul opozitiei este absurda si din cauza unor mentalitati ca asta, nu reusim sa crestem. Daca d-l primar Leoreanu va duce si el pana la capat, la Roman, un proiect similar, trebuie, de asemenea, sustinut de cei de la PSD! Pentru ca acest proiect sa fie dus pana la capat, ar trebui sa punem toti umarul. Important e sa nu fie doar propaganda, cum, din pacate, ne demonstreaza foarte multe initiative ale PSD, si sa fie facut corect, nu in interesul unor persoane. In aceste conditii, eu il sustin si orice sprijin mi se va cere, il voi oferi! Daca asteptam autostrazi, pe care am demonstrat ca nu suntem capabili sa le facem, daca asteptam sa vina altii sa ne roage sa investeasca la noi in judet, ne prabusim de tot!
Proiectul parcului industrial de langa Piatra Neamt, ca si ideea celui de la Roman, apartine unor oameni de afaceri nemteni, nu vreunei autoritati sau vreunui partid! Ei tot propun ideea asta de prin 2009. Aceiasi oameni care inteleg ca au fost saptamana trecuta la Consiliul Judetean, alaturi de nume mari ale industriei nemtene (cum ar fi gupul Kober), au propus de ani de zile sa se infiinteze un parc industrial serios in Neamt. Am stat de vorba cu ei, mi-au spus cum vad ei acest parc. Din pacate, administrativ, eu sunt deocamdata doar primar la Tasca. Iar lider de partid care sa aiba parghii decizionale administrative in Neamt n-am fost niciodata. Asa ca nu i-am putut ajuta in mod direct. Acesti oameni de afaceri au ca parteneri, in tara si in afara, firme care ar fi dispuse sa investeasca intr-un parc industrial in Neamt. Orice astfel de investitie inseamna locuri de munca in economia reala, in industrie. Nu poti sa nu sustii un astfel de proiect, oricine l-ar initia!
La Cluj s-au facut mai multe parcuri industriale, la conducerea Consiliului Judetean fiind membri ai PNL. Insa cei de la PSD nu au pus piedici. Dar mai e ceva: acolo sefii Consiliului Judetean s-au dus si au convins firme straine sa investeasca in judetul lor! Fara spagi, fara comisioane, a primat interesul judetului!”

PUBLICITATE