Parada Festivalului de Datini și Obiceiuri, pe străzile din Piatra-Neamț – 27 decembrie 2017

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează miercuri, 27, și joi, 28 decembrie, cea de-a XLIX-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri „Steaua sus răsare”, manifestare care, ca și anul trecut, se încadrează în programul Târgului de Crăciun la Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ziua de miercuri a început cu tradiționala paradă a formațiilor, care s-a desfășurat, începând cu ora 16:00, pe traseul Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel “Ceahlău” – Teatrul Tineretului. Apoi, pe scena amplasată pe Platoul Curții Domnești, a urmat un spectacol extraordinar al măștilor și al obiceiurilor tradiționale din vremea sărbătorilor de iarnă.

Miercuri, 28 decembrieFestivalul va continua cu ziua a doua. Incepand cu ora 16:00, pe acelasi traseu, cuprins intre Teatrul Tineretului – Casa de Cultura – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlau” – Teatrul Tineretului, va avea loc parada care precede spectacolul de la scena amplasata la Curtea Domneasca.

Lista participanților este deschisă de “Căiuții de la Mihoreni” (Cernăuți, Ucraina) și Ansamblul folcloric “Chișcărenii și moștenitorii” (Republica Moldova). Din țară vor veni Ansamblul “Cununa Someșană” (localitatea Maieru, județul Bistrița Năsăud), Ansamblul folcloric aromân “Dor” (Sarighiol, Tulcea), Ansamblul folcloric „Cerbul” de la Heleşteni (judeţul Iaşi), Urșii de la Asău (judeţul Bacău), Ansamblul de Datini “Capra de la Mălini” și Grupul Folcloric “Bogdana” din Bogdănești (ambele din județul Suceava), Ansamblul de datini și obiceiuri de iarnă din Tudora (județul Botoșani).
Iar din Neamţ: Alaiul de datini şi obiceiuri Farcaşa, „Izvoarele Borcutului” Borca, Alaiul de datini şi obiceiuri Pâncești, Alaiul de datini şi obiceiuri Agapia, „Sumănarii” din Trifeşti, Alaiul de datini şi obiceiuri Bălțătești, Alaiul de datini şi obiceiuri “Roznovenii” (Roznov), Ansamblul folcloric “Mugurașii Mărginenilor” (Mărgineni), Alaiul de datini şi obiceiuri Gârcina, Ansamblul folcloric “Ozana” de la Târgu Neamț, Alaiul de datini şi obiceiuri din Timișești, Alaiul de datini şi obiceiuri din Urecheni şi Ansamblul „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

PUBLICITATE