Paraclisul Schitului Icoana Nouă din județul Neamț a fost sfințit de IPS Teofan

Schitul Icoana Nouă din comuna Vânători, județul Neamț, a îmbrăcat duminica aceasta, 13 mai 2018, veșminte de sărbătoare, Paraclisul „Nașterea Maicii Domnului” din incinta așezământului fiind târnosit de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de clerici. – notează mmb.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numeroși preoți, monahi și închinători au fost prezenți în Duminica a VI-a după Sfintele Paști, numită și Duminica Orbului din naștere, la Schitul Icoana Nouă, complex mohanal aflat la câțiva kilometri de Mănăstirea Neamț. După pecetluirea Sfintei Mese și sfințirea picturii prin ungerea cu Sfântul Mir și stropirea cu apă sfințită, credincioșii au primit binecuvântarea de-a intra în Sfântul Altar.

După săvârșirea Slujbei târnosirii, Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată în altarul de vară al schitului. Alături de Părintele Mitropolit au mai slujit părintele arhim. Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, părintele arhim. Luca Diaconu, starețul Mănăstirii Bistrița și exarh de Neamț, părintele arhim. Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, părintele protosinghel Calinic Proca, egumenul schitului dar și părintele Nicolae Axentioi, protoiereul Protopopiatului Târgu-Neamț.

Articol preluat de la:  doxologia.ro

Mai multe informații și fotografii – AICI

sursa: mmb.ro
PUBLICITATE