Până în acest moment scafandrii nu au găsit femeia dată ieri dispărută


Soția unui om de afaceri din Piatra Neamț a fost dată dispărută încă de pe data de 12 aprilie. Ieri, autoturismul acesteia a fost găsită în zona regimentului din Piatra Neamț în apropierea canalului râului Bistrița cu poșeta cu actele femeii în mașină. Ipoteza că femeia s-ar fi aruncat în canal, i-au determinat pe cei de la ISU Neamț să înceapă căutările. Pentru că ieri, cei de la Hidroelectrica au anunţat că nu pot opri uzinarea, pompierii nu au putut decât să caute la suprafaţă cu sonarul, până la lăsarea întunericului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Soția unui om de afaceri din Piatra Neamț, căutată de pompieri în râul Bistrița

Astăzi, 14 aprilie, o echipă de scafandri din departamentul ISU Neamţ a început mai multe scufundări în canalul râului Bistriţa, începând cu ora 9:00 (când cei de la Hidroelectrica au oprit uzinarea apei) și pornind din zona în care se presupune că s-ar fi aruncat. Pe lângă scafandri, ISU Neamț a continuat și căutările de suprafață cu bărcile pneumatice și cu sonare.

Până la această oră (18:00), în ciuda eforturilor, pompierii nemțeni nu au reușit să găsească femeia.

„Până în acest moment, pompierii departamentului ISU Neamț, nu au reușit să dea de urma femeii. Este o zonă foarte mare de acoperire de aproximativ 8,5 Km. Astăzi Hidroelectrica a oprit și am reușit să facem scufundări cu echipa noastră de scafandri. Scufundările sunt condiționate de oprirea uzinării de la hidrocentrală” – a declarat Cătălin Leonte, şeful detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ

Comunicat ISU Neamț
Joi, 14.04.2016, la ora 09:30, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat prin apel la „112”  pentru a relua operaţiunile de căutare în canalul de fugă al râului Bistriţa de pe raza municipiului Piatra Neamţ, a unei persoane de sex feminin, în vârsta de aproximativ 47 de ani, misiune care a fost executată şi în data de 13.04.2016.
La faţa locului s-au deplasat un ofiţer şi doisprezece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială primă intervenţie şi comandă, o autospecială de scafandri, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, două barci pneumatice şi o ambulanţă SMURD. Căutările s-au efectuat până la ora 18:30 fără succes, urmând a se relua în cursul zilelor următoare.

PUBLICITATE