Ore ținute „la sertar” la un liceu din Neamț. Ministerul Educației a deschis o anchetă

Ministerul Educației a demarat o anchetă în legătură cu o directoare a unui liceu din Neamț, care timp de cinci ani nu a declarat orele vacante.

Această practică a fost denunțată de o profesoară de biologie de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu-Neamț, care a depus o cerere de completare a normei la Colegiul Național Ștefan Cel Mare pentru a obține cele cinci ore necesare.

Directoarea este acum acuzată că nu a declarat orele libere vacante la liceul pe care îl conduce și că le-a dirijat în interes propriu. Până în prezent, aceasta a refuzat să ofere explicații publice sau să răspundă întrebărilor jurnaliștilor legate de acest caz. – se arată într-un material al celor de la Libertatea

Practica de a preda la mai multe școli pentru a completa norma de predare a devenit tot mai frecventă în țară, având în vedere că numărul elevilor în unele școli s-a redus drastic.

Profesoara de biologie a analizat orarul ultimilor ani de la Colegiul Național Ștefan Cel Mare și a descoperit că există mai multe ore disponibile decât sunt necesare pentru titulari. Mai surprinzător, s-a constatat că un alt profesor suplinitor predă ore de biologie.

profesoara a depus o plângere la Inspectoratul Județean Neamț, în conformitate cu metodologia-cadru pentru mobilitatea personalului didactic. Această metodologie precizează că profesorii titulari aflați în reducere de activitate au prioritate în ocuparea posturilor vacante/rezervate.

Situația, care a stârnit îngrijorare în comunitatea școlară, a atras atenția Ministerului Educației, care a demarat o anchetă în acest sens.

Mai multe despre acest caz puteți citi AICI

PUBLICITATE