Orban anunță noi restricții pentru cei care vin din străinătate

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că de săptămâna viitoare se vor reintroduce restricții pentru persoanele care vin România.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările care au un nivel de infectare mai ridicat decât al României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit acestuia, nu se va impune carantinarea doar pentru cei care vin cu un test COVID (negativ nu mai vechi de 48 de ore) și stau până în 3 zile pe teritoriul României.

”Daca vor sa stea mai mult de 3 zile, vor intra în carantină pe 14 zile. Pentru cei care doresc sa nu stea în carantină, în a cincea zi de carantină se va efectua un test, iar la primirea rezultatului vor putea ieși din carantină”, a declarat Orban.

Premierul a mai susținut, astăzi, că rata de infectare în rândul populației școlare este de 6,3%, iar elevii în cele două săptămâni scurse de la începerea școlii nu s-a observat o creștere a numărului de cazuri de Covid-19.

Totodată, a cerut Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să introducă carantinarea în anumite localități sau anumite zone.

„Din analizele efectuate de INSP și Ministerul Sănătății se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente.

Al doilea factor de risc este reprezentat de transport inter-județean și în afara județelor. ” – a mai spus Orban

PUBLICITATE