Oportunități turistice neexploatate în comuna Hangu: viziunea președintelui PNL Neamț pentru dezvoltare

Într-o întâlnire strategică cu oamenii de afaceri din comuna Hangu, președintele PNL Neamț, George Lazăr, împreună cu reprezentanți locali și colegii consilieri, au discutat despre potențialul impresionant de dezvoltare turistică din zonă.

Potrivit lui Lazăr, comuna Hangu, cunoscută pentru panorama spectaculoasă asupra muntelui Ceahlău și lacului Bicaz, reprezintă un adevărat diamant brut în turismul românesc.

Am participat, împreună cu dl senator Eugen Țapu-Nazare, cu dl deputat Tudor Polak, dl subprefect Iulian Jugan și colegii consilieri județeni Mihaita Istrate și Silviu-Bogdan Ardeleanu la întâlnirea cu oamenii de afaceri din comuna Hangu.

O întâlnire extrem de benefică, unde alături de doamna Sanda Nistor, președinta PNL Hangu și viitoarea primăriță a comunei, dar și de câteva zeci de persoane am discutat despre oportunitățile de dezvoltare a zonei și a localității.

Comuna Hangu, cred că oferă cea mai frumoasă priveliște asupra muntelui Ceahlău și a lacului Bicaz și are un potențial uriaș de dezvoltare turistică.” – a transmis George Lazăr.

Acesta a mai subliniat importanța investițiilor în zona lacului Bicaz, denumit de localnici „marea dintre munți”, ca un obiectiv de atracție turistică de primă mărime.

Planurile includ facilități pentru activități nautice, debarcadere moderne, precum și construcția de tiroliene, parcuri de aventură și cabane plutitoare în zona lacului. Un alt punct de interes este drumul ce leagă Hangu de mănăstirea Mitocul Bălan din comuna Cracăoani.

„Cum îi spun localnicii lacului Bicaz, «marea dintre munți», reprezintă un obiectiv fabulos pentru turism și aici trebuie făcute investiții pentru atragerea vizitatorilor, pentru a permite activități nautice, pentru un debarcader modern sau construcții private de tiroliene, aventura park sau căsuțe plutitoare pe zona lacului.

De asemenea, drumul care duce de la Hangu la mănăstirea Mitocul Bălan în Cracăoani, este un obiectiv în care se poate investi, dedicat pentru off road cu ATV-uri sau Rzr-uri, mountain bike, pentru trasee de munte sau alte destinații turistice.” – a mai spus Lazăr.

Liderul PNL Neamț a pledat pentru o abordare vizionară, subliniind că dezvoltarea turismului reprezintă motorul economiei locale. Proiecte ambițioase și investiții semnificative sunt cruciale pentru a poziționa Hangu pe harta turistică a României.

E nevoie de oameni cu viziune, care să înțeleagă că dezvoltarea și investițiile în turism reprezintă motorul economiei locale și doar prin proiecte mari și ambițioase putem pune Hangu, pe harta turistică a României.

Cum spuneau și oamenii locului, cu care am stat ieri preț de câteva ore, «mica Elveție», așa cum e numită zona noastră de munte, a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști din Germania, Anglia, cât și din orașele mari ale României, care și-au cumpărat teren în zona, și-au edificat case de vacanță și vin an de an pentru frumusețea zonei.

Putem face mai mult, putem aduce mii, zeci de mii de turiști în Neamț, dar pentru asta trebuie să investim, să facem proiecte mari de infrastructură dedicată turismului, să ne promovăm și atunci vom putea spune că județul nostru e un județ turistic.

Sunt optimist și cred că împreună cu oameni dedicați, care își iubesc locurile natale ca și mine, care iubesc Neamțul și care vor să fie mândri de județul nostru vom reuși.” – a fost mesajul lui George Lazăr

PUBLICITATE