Omor și tentativă de omor în Neamț. Ce l-a împins la crimă pe tânărul de 16 ani

Crima care a zguduit comunitatea din comuna Zănești pe 6 mai scoate la iveală noi detalii. Se pare că tânărul ar fi încercat să-l constrângă pe unul dintre cei doi unchi să-și retragă plângerea penală împotriva lui.

Potrivit unor surse judiciare, pe 6 mai, în jurul orei 20:00, tânărul de 16 ani, după ce ar fi consumat o cantitate foarte mare de alcool, s-ar fi înarmat cu un cuţit şi s-ar fi deplasat la locuința celor doi unchi ai săi situată în comuna Borlești.

Pe fondul consumului excesiv de alcool şi al unor discuții în contradictoriu, tânărul ar fi reacționat violent față de unchiul său care ar fi refuzat să îşi retragă plângerea prealabilă cu privire la o infracțiune de lovire sau alte violențe pentru comiterea căreia acesta este trimis în judecată şi cercetat în prezent sub control judiciar (în luna decembrie 2022, a avut o altercație cu unchiul său, în urma căreia acesta a formulat plângere penală, faptă care, alături de alte infracţiuni, a atras arestarea sa preventivă până în luna martie 2023).

Criminalul ar fi agresat victimele cu mai multe obiecte contondente (o bară de fier, un topor, o toporișcă şi un cuțit).

Conform Serviciului de Ambulanță, victima decedată are 43 de ani, iar cealaltă victimă (41 de ani) a suferit un „traumatism cranio-cerebral prin agresiune și plagă occipitală prin lovire cu un corp dur.

Tânărul a fost arestat preventiv pentru omor calificat și tentativă de omor.

Potrivit deciziei Tribunalului Neamț, s-a dispus „arestarea preventivă a inculpatului A D S (…) pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, în forma violenței în familie (…) și tentativă de omor, în forma violenței în familie (…) pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.05.2023 şi până la data 05.06.2023, inclusiv.”

PUBLICITATE