Olga Tudorache, supranumită „doamna teatrului românesc”, a încetat din viață

Doliu în teatrul românesc: marea actriţă Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a încetat din viaţă. Informaţia a fost anunţată pe Facebook de actorul Florin Călinescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Români, a murit OLGA TUDORACHE…! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!”, a scris Călinescu.

Olga Tudorache a fost internată la Spitalul Elias din Capitală în 9 octombrie, iar în 12 octombrie a fost transferată la Terapie Intensivă.

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti. – notează digi24.ro

Olga Tudorache, supranumită „doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din „Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Regina din „Regina mamă”, de Manlio Santanelli, spectacol jucat la TNB, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970.

Foto: wikipedia
PUBLICITATE