Oglinzi decorative – cum le alegi pe cele potrivite

Oglinzile sunt obiecte care pot transforma complet un interior și îl pot face să pară mai elegant și mai rafinat, dar, atunci când nu sunt alese corect, au tot potențialul de a strica aspectul spațiului în care sunt amplasate.

De aceea, îți oferim mai multe sfaturi și sugestii pentru a alege corect oglinzile din casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Amplasează oglinzi mari cu margini decorative în camerele spațioase

Aceste oglinzi sunt adevărate piese de artă atunci când sunt folosite corect. Spre exemplu, în living, în spatele canapelei, poate fi pusă o oglindă mare, cu margini decorative, doar atunci când livingul este unul de dimensiuni mari. Într-un living mic, aceasta oglinda nu va putea funcționa pentru ca va face ca spațiul să fie excesiv de încărcat. Atunci când pui oglinda, va trebui să iei în calcul și obiectele pe care le reflecta, pentru că, prea multe obiecte reflectate de o oglindă vor face ca spațiul să pară excesiv de aglomerat.

Alege dulapuri pentru baie cu oglinzi și vei optimiza spațiul

O altă idee la fel de bună este aceea de a opta pentru oglinzi care să fie amplasate pe dulapuri pentru baie. Cu siguranță ai văzut până acum acele dulapuri care au oglinda pe uși. Dacă ai o baie mică, ele sunt cele care te vor ajuta să economisești spațiul, dar și să îi menții funcționalitatea. O oglindă în baie este extrem de utilă și va fi folosită de întreaga familie, deci nu poți renunța la ea.

Folosește oglinzi in hol

Holul este o altă încăpere în care o oglindă este foarte utilă. Având în vedere acest aspect, va trebui să ții cont de faptul că atunci când holul este mic, cea mai bună variantă este aceea de a pune oglinda pe cuier, dacă ai unul sau de a o include astfel încât să nu perturbe spațiul foarte mult.

Folosește oglinzi astfel încât lumina să ajungă în cele mai îuntunecate colțuri

În funcție de modul în care folosești oglinzile, vei reuși să duci lumina în colțurile de care ai nevoie. În felul acesta nu va mai fi nevoie să folosești și acolo corpuri de iluminat. Trebuie doar să găsești poziția perfectă pentru oglinzi, astfel încât lumina de la corpurile de iluminat existente să ajungă pe suprafața oglinzii în unghiul potrivit pentru ca lumina să fie împrăștiată corect în încăpere.

Ținând cont de aceste sfaturi, vei reuși cu siguranță să creezi aspectul potrivit pentru casa ta simplu și eficient utilizând elemente de efect așa cum sunt oglinzile.

Sursa de imagine:
Charlie A Nowlan / Shutterstock.com

PUBLICITATE