Ofițer anticorupție din Neamț, reținut de polițiști. Ce spun reprezentanții DGA

Un ofițer DGA (Direcția Generală Anticorupție) Neamț a fost reținut de polițiștii nemțeni după ce a fost prins conducând fără permis.

Potrivit surselor noastre, este vorba despre o polițistă din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Neamț care se pare că ar fi fost prinsă conducând fără permis de mai multe ori.

Potrivit reprezentanților DGA, se pare că ofițerul în cauză a fost citată astăzi, la Poliția Neamț, iar pentru că nu s-a prezentat, polițiștii au emis un mandat de aducere, ulterior dispunând măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cu privire la informațiile solicitate de reprezentanţi ai mass-media privind reţinerea unui polițist din cadrul SJA Neamţ, facem următoarele precizări:

Ofițerul în cauză se află la dispoziția Serviciului Județean Anticorupție Neamț începând cu data de 24.08.2020, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale într-o cauză penală instrumentată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

La data de 05.02.2024, fiind citată de organele de cercetare penală din cadrul IPJ Neamț într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (în modalitatea de săvârșire a faptei, având dreptul de a conduce suspendat), persoana în cauză nu s-a prezentat, fiind emis pe numele său un mandat de aducere şi ulterior dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de aceasta.

În funcție de evoluția anchetei penale, conducerea DGA va dispune și celelalte măsuri prevăzute de Statutul polițistului.

Direcția Generală Anticorupție se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea și susține aplicarea acesteia fără echivoc, indiferent de funcția sau de calitatea persoanei, sens în care a acordat și continuă să acorde sprijin în orice anchetā penalā.” – a transmis DGA

Actualizare – Politia Neamț;

La data de 27 decembrie 2023, în jurul orei 08:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe strada Alexandru cel Bun, din Piatra-Neamț, un autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 48 de ani, din București.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, femeia în cauză avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Polițiștii au continuat cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2023- ianuarie 2024, persoana în cauză ar fi condus de mai multe ori autoturismul, deși avea permisul de conducere suspendat.

La data de 5 februarie a.c., față de aceasta a fost pus în executare un mandat de aducere.

În urma materialului probator administrat, față de femeia de 48 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca la data de 6 februarie a.c., aceasta să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Facem precizarea că pe tot parcursul cercetării penale am beneficiat de suportul Serviciului Județean Anticorupție Neamț.

PUBLICITATE